Poznati glumac skrhan tugom i bolom: Ni u najgorim snovima nisam mogao da verujem da će se ovo desi! (FOTO)

glumac

Foto: Youtube Printscreen/Телевизија Храм

Glumac Feđa Stojanović (69) prolazi kroz najteži životni trenutak. U nedelju ujutru iz Amerike su mu javili da je njegov najstariji sin Uroš Stojanović (44) zauvek zatvorio oči.

U ispovesti za „Blic” popularni glumac drhtavim glasom poručuje da nije mogao ni da predoseti da će umesto srećnih vesti o novom projektu njegovog mezimca iz Los Anđelesa dočekati poziv Uroševog prijatelja sa strašnom vešću.

– Nije mu bilo dobro, nedelju dana nije se uopšte oseća zdravstveno kako treba. Poslednja dva dana se nije javljao, onda je njegov prijatelj otišao do njega u stan i pronašao ga kako leži bez svesti i disanja. Očigledno da je bio infarkt u pitanju, jer je do pre nekoliko meseci išao na preglede i bilo je sve u najboljem redu.

[adsenseyu5]

Nisu našli nikakve tegobe ili bilo šta tome slično. Jako me je pogodila smrt, sve se desilo veoma brzo i iznenada – sa teškoćom u glasu govori Feđa Stojanović, koji u trenutku našeg razgovora u porodičnom domu prima izjave saučešća. Poručuje da niko nije mogao da predoseti da će doći do ovakve situacije, jer je Uroš uvek bio veseo i srećan, a obožavao je da radi na filmskim projektima.

Da li je lepša mama ili ćerka? Olivera Jovićević u 52. izgleda fenomenalno, a tek da vidite kakva lepotica je NJENA ĆERKA DUNJA! (FOTO)

– Stalno smo se čuli, sve je bilo u najboljem redu. Bio je u pripremi za film koji je konačno trebalo da snima, nekoliko dana pre nego što će se sve ovo desiti dobio je potvrdu da počne da radi na filmu. Eto to mu se desilo i nije dočekao da ga snimi – priča glumac. On ističe da njegov sin nije imao problema sa zdravljem, zbog čega ih je ova užasna vest presekla.

– Niko ni u najgorim snovima nije mogao da veruje da će se ovo desiti. Apsolutno, baš iznenada. Potpuno nas je preseklo i to nismo očekivali. Nikakve probleme sa zdravljem nije imao, prosto smo iznenađeni – priča Feđa Stojanović za „Blic“. Glumac još ne zna da li će njegov sin biti sahranjen u Srbiji ili Americi.

– Videćemo gde će biti sahrana, o tome treba da se dogovorim sa suprugom. Imamo rođake u Americi, pa ćemo sa njima da organizujemo sve što bude trebalo – kaže Feđa.

[adsenseyu1]

Uroš Stojanović je bio reditelj i njegovo najveće delo, kada je reč o srpskoj kinematografiji, jeste film „Čarlston za Ognjenku“ koji je režirao 2008. godine.Nakon velikog uspeha, ukazala se prilika da svoje znanje prikaže i van granica Srbije. Dobio je ponudu da otputuje u Holivud i tamo nastavi karijeru.

Potpisao je uloge sa tamošnjom producentskom kućom i radio na filmu „El indio“. Njegov uspeh je prepoznat u Americi i već nekoliko godina je radio na filmskim ostvarenjima u toj zemlji.

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 10 DANA (PO GRADOVIMA)

Često su ga nazivali i umetnikom bez granica jer je to svojim radom i pokazao. Ipak, smrt ga je sprečila da nastavi da širi karijeru.

Nije odgledao moje filmove

Kako su oboje u umetničkim vodama, Feđa i Uroš su imali prilike da svoj dar pokažu u filmu „Vešala za dvoje”, a pre nekoliko mesec stariji Stojanović je o svom nasledniku izjavio:

[adsenseyu5]

„S Urošem, mojim sinom, sarađivao sam u filmu „Vešala za dvoje“. Eto, opet protekcija. Ali kada sednemo da radimo, nas dvojica zaboravljamo da smo rod.

Volim da čujem njegovo mišljenje, mada je Uroš moj najstroži kritičar.

Foto: printskrin

Kad smo snimali „Čarlston za Ognjenku”, preko megafona je vikao: “Stop, stop! Tata, nemoj da šmiraš”, što je s grohotom dočekivano. Sada je u Americi i baš mi nedostaje. Nije odgledao ni moje filmove „Ljubav i drugi zločini” i „Tamo i ovde”.

„TUKAO ME JE JER JE MNOGO PIO I BIO LJUBOMORAN“: Potresna ispovest Svetlane Cece Kitić

Ostao je u Americi da se izbori do poslednje kapi krvi. Ima realne šanse da uspe, mada ja ne verujem ljudima koji žive u Holivudu. Ali on je odlučio, pa neka mu je bog u pomoći“, izjavio je Feđa u aprilu ove godine.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Ljubomir Tozev, Blic)

[adsenseyu2]