POTVRĐENO: Mihalj Kertes napustio SPS i prešao u SNS (INFO)

politicar

Foto: Andrej Isaković

Perjanice antibirokratske revolucije iz 1989. godine i članovi SPS od osnivanja, Mihalj Kertes i Radovan Pankov potpisali su pristupnice za SNS.

Ova informacija sa potvrđena je “Blicu” u Opštinskom odboru SNS u Bačkoj Palanci.

Međutim, u vrhu opštinskog odbora SPS bili su zatečeni našim pitanjem.

– Nismo obavešteni, ali ne bi me ništa začudilo u ovom vremenu kad su svi okrenuti ličnim dobicima – kaže Bojan Radman, predsednijk OOSPS.

On ističe da su Kertes i Pankov bili ljudi od najvišeg poverenja osnovača SPS Slobodana Miloševića , a obavljali su i visoke državne funkcije.

[adsenseyu5]

– Dvojica naših novih članova su penzioneri i ne interesuju ih partijske funkcije, već su izrazili želju da pomognu vladajućoj stranci jer nalaze da je SNS na tragu izvornih principa SPS – reklao nam je funkcioner SNS koji želi da ostane anoniman.

Mihalj Kertes bio je bliski saradnik čovek od poverenja Slobodana Miloševića. Bio je dugogodišnji direktor Savezne Uprave carina Savezne Republike Jugoslavije. Posle 5. oktobra, Kertes je osuđivan, optuživan ili je bio svedok u nekoliko suđenja.

Februara prošle godine, Specijalni sud u Beogradu ga je zbog zastarelosti slučaja oslobodio, a optužnica ga je teretila za zloupotrebu službenog položaja i iznošenje državnog novca na Kipar.

Kertes je bio optužen za krivična dela od 1994. do 5. oktobra 2000, a zastarelost nastupa posle deset godina, što u ovom slučaju znači da je krivično delo zastarelo 5. oktobra 2010. godine.

Rođen je u Bačkoj Palanci.

[adsenseyu1]

(Slobodan Mirić /Blic)