POTRESNO SVEDOČENJE: Naser Orić mirno gledao kako je Elfeta nožem zaklala srpskog dečaka!

RAT

Foto: Youtube / Ibro Zahirovic

Na suđenju za masakriranje Slobodana Stojanovića (12) video-linkom saslušan je jedan svedok.

„Ubila ga, pa ubila. Šta ćemo sad. Ostali su ćutali, jer Naseru niko ništa nije smeo reći. Obožavao je Elfetu, zbog njenih zasluga u ratu“, naveo je.Ovo je na suđenju u Sarajevu za monstruozno ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića (12) 1992. godine, putem video-linka izjavio zaštićeni svedok Tužilaštva BiH „S-1“, dovodeći tako u direktnu vezu Nasera Orića sa svirepim zločinom.

[adsenseyu5]

Očevidac je potvrdio da je Elfeta Veseli nožem presekla vrat dečaku, ali da nije video kada je ispalila jedan ili dva hica iz pištolja koji mu je prislonila na glavu.

„Na mestu zločina osim Orića bili su i Sakib Halilović Kibe i Zulfo Tursunović. Tog dana tokom sukoba sa srpskom vojskom sam ranjen, posle čega su me odneli u ambulantu u Kamenici gde je bilo zborno mesto svih jedinica. U jednom momentu čuo sam dečji glas: „Bežite, bežite, evo balija, pobiće nas sve“, prenose Novosti.

PROVERITE DA LI U VAMA TEČE PLAVA KRV: Ova prezimena u Srbiji su CARSKA I KRALJEVSKA

Svedok je izjavio da je dečak imao između 10 i 15 godina. Pojavio se na biciklu iz pravca Glođanskog brda. Bio je mršav, smeđe kose. Imao je na kolenima pocepane pantalone i belu majicu.

„Dečak je bio udaljen 10-15 metara od Orića i Kibeta. Prišla mu je Elfeta Veseli i uhvatila ga za glavu. Neko je, kaže, rekao da će ona napraviti ‘belaj’, na šta je Orić odgovorio da „ona nema j… za to“. Sa udaljenosti od nekih osam metara, video sam kako Elfeta drži dete za glavu, uzima nož i govori: ‘Ako sam ja balinkura, on je četnik’, nakon čega mu povlači nož ispod brade.

[adsenseyu1]

Ispod vrata je tekla krv, a ja sam okrenuo glavu i čuo krkljanje, kao da je hteo nešto reći. Ona ga je odgurnula. Kada je pao, davao je znake života. Neko je tada rekao da je „tek tada, gotov“, ispričao je „S-1“. Svedok je video da je Elfeta, kad su je napali za to što je uradila, uzela „dugu devetku“ i prislonila dečaku na glavu, ali da nije video kada je pucala. Ali je, kaže, skinula i bacila krvavu košulju i otišla da opere ruke.

„Niko se nije nadao da će to uraditi. Niko je za to nije kaznio, ni Orić, ni Kibe“, dodao je svedok.

NIKSON TRAŽIO OD TITA DA UGASI TOMPUS KOJI JE ZAPALIO U BELOJ KUĆI: Njegov odgovor bio je DRZAK, ALI GENIJALAN!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor: večernje novosti)

[adsenseyu2]

1 Comment on "POTRESNO SVEDOČENJE: Naser Orić mirno gledao kako je Elfeta nožem zaklala srpskog dečaka!"

  1. E prokleti da ste balijski smradovi ybijali ste srpsky decy zayvek da vam je prokleto i seme i pleme voleo bih da vidim da vam se tako vrati prokleti gadovi.

Comments are closed.