POTRESNA SCENA U KBC: Prve reči Darka Lazića posle kome!

brzina

Foto: printscreen/instagram

Darko Lazić probudio se iz veštačke kome, u kojoj je bio šest dana posle teške saobraćajne nesreće i prvo je poželeo da vidi verenicu Marinu, ekskluzivno saznaje Kurir.

Pevaču su lekari u ponedeljak smanjili dozu lekova, kao i sredstva protiv bolova. Uporedo s tim, vitalne funkcije, poput disanja, ponovo su se vratile u normalu i on je postao svesniji.

Rupe u pamćenju

Lazić se, kako saznajemo, najpre probudio oko jedan sat posle podne, a potom i četiri sata kasnije, kada je bio svesniji.

– Darko je primao veliku dozu lekova i mumlao je kada se prvi put probudio. Tada lekari nisu mogli da ga razumeju šta želi da kaže, pa su ga ostavili da se još malo odmori. To što nije mogao da izgovara reči je normalno kada su pacijenti sa tako teškim povredama u pitanju. Često se dešava i da nakon buđenja ljudi imaju rupe u pamćenju, privremeno su zbunjeni, čak i agresivni. Pojedini izgube orijentaciju. Medutim, tek kada je pacijent budan, može se pouzdano utvrditi da li je mozak trajno oštećen. To zasad nije slučaj s Lazićem, jer kada se probudio po drugi put, oko sedamnaest časova, bio je svestan i tražio je da mu dovedu verenicu – priča naš dobro obavešten izvor.

DOGODILO SE U MANASTIRU OSTROG: Ovo su ČUDA svetog Vasilija! (INFO)

On kaže i da su lekari, dok je Lazić bio u veštačkoj komi, upozorili roditelje koji ga obilaze da vode računa šta pričaju u šok-sobi, jer Darko sve čuje i može da zapamti sve šta kažu.

– Stručnjaci u KBC Zemun žele da Lazić bude maksimalno zaštićen od stresa. On ima teške povrede i u njegovom stanju svaka pogrešna informacija koju njegov mozak primi može da izazove haos u organizmu. Zato su lekari porazgovarali sa svima koji dolaze kod Darka u posetu i posavetovali ih da pred njim nijednog trenutka ne pokažu brigu ili suze. Jednostavno, medicinski radnici žele da isključe opasnost od neželjenih dejstava – završava izvor.

Obilaze ga brat i tata

Darko je izrazio želju da ga obilaze i otac Milan i brat Dragan. To je potvrdio doktor iz bolnice:

“PI*KO JEDNA, SAD ĆEŠ DA VIDIŠ KAKO POLICIJA BIJE”: Snimak policijske brutalnosti tokom racije ŠOKIRAO JAVNOST (VIDEO)

– Rodbina je zabranila da dajemo bilo kakve izjave. Mogu da ga obilaze samo otac i brat, to je njegova i njihova želja. On je bolje, stabilno je. Poštujte odluku porodice, samo direktor može davati izjave.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/Lj.S.-M.D)