POŠTUJTE SAOBRAĆAJNE PROPISE KAKO VAM LETOVANJE NE BI PRESELO: Oduzimaju vozačke dozvole i naplaćuju 2.000 evra

Crna Gora

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Sezona je godišnjih odmora počinje, u koliko krećete na put budi te pažljivi i poštujte saobraćajne propise, kako vam letovanje ne bi preselo, jer su kazne paprene!

Ukoliko letujete u Bugarskoj ili prolazite kroz tu zemlju, ako nemate pojasa koštaće vas 25 evra, parkiranje na nedozvoljeno mesto je 5 evra. Bugari nisu blagi kada je reč o prekoračenju brzine kazna je od 5 do 76 evra. Što se alkohola tiče, pored novčanih kazni od 102 do 1.022 evra, preti oduzimanje dozvole i zatvor od godinu dana.

ONA JE NASMEJALA CEO BALKAN: Kad Hrvatica objasni zašto njene zemljakinje vole Srbe! (FOTO)

Prema podacima iz AMSS, trougao, vezivanje pojasa i prva pomoć, obavezni su kroz Makedoniju i Hrvatskoj. U Makedoniji je obavezan i protiv požarni aparat, a ako prekoračenje brzine i do 300 evra, kao i prolazak kroz crveno svetlo, ako odbijete alko test morate da platite kaznu i do 500 evra.

more

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Kada je u pitanju prekoračenje brzine, najrigorozniji su Hrvati i Crnogorci. Kazne za ovaj prekršaj su od 40 do neverovatnih 2.029 evra. Ukoliko u Hrvatskoj vozite pod dejstvom alkohola, to vas može koštati i do 2000 eura. Ako vas Crnogorci uhvate pod dejstvom alkohola platićete 200 evra, ako imate više od 0.05 promila alkohola, biće vam oduzeta vozačka, a i bićete i novčano kažnjeni sa 2000 evra.

U Hrvatskoj je kazna za prolazak kroz crveno do 676 evra, a tamo se telefoniranje i nevezivanje pojasa naplaćuje 67 eura.

KONOBARICA IZ APATINA PRONAŠLA TORBICU SA 30.000 EVRA: Vlasnik je hteo pošto poto da je časti, ona ni da čuje pa onda otkrila i zašto!

Grci skidaju tablice i oduzimaju dozvolu za niz prekršaja među kojima je telefoniranje tokom vožnje.

Posle svega ovoga, smanjite gas i poštujte pravila. Nemojte da vam odmor presedne.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)