POSLEDNJI DETALJI TRAGEDIJE: Policajac sačekao da gosti odu, uzeo službeni pištolj i pucao sebi u glavu (INFO)

 

samoubica

Foto: privatna arhiva

Policajac Marko Muruzović (28), koji je nakon proslave prve godine braka pucao sebi u glavu, preminuo je prekjuče u kragujevačkom Kliničkom centru.

Muruzović je digao ruku na sebe prošlog utorka, a šta je navelo mladića da izvrši samoubistvo potpuno je nepoznato čak i njegovim najbližima.

– On se oženio 30. avgusta prošle godine i na isti dan je u stan koji je sa suprugom iznajmio u naselju Palilule pozvao najuži krug prijatelja i kumove da to svečano obeleže. Kada su gosti otišli, ostao je sam sa ženom. Znamo za sada to da je u jednom momentu, oko tri sata ujutru, uzeo službeni pištolj, otišao u drugu sobu i ispalio sebi hitac u slepoočnicu – kaže jedan od njegovih kolega.

[adsenseyu4]

Iako su se lekari Kliničkog centra celih pet dana borili da mu spasu život, on je u nedelju podlegao zadobijenim teškim povredama glave i preminuo.

Kako kažu njegovi najbolji prijatelji, ništa nije moglo da nagovesti da će Marko, koji je nakon završene srednje škole MUP odmah počeo da radi u policiji, prvo u Kragujevcu, a zatim u Kniću, dići ruku na sebe.

policajac

Foto: Fejsbuk

Tragično nastradali Marko Muruzović je iza sebe ostavio suprugu Miru, koja je profesor.

Od porodice ima oca i majku, koji žive u selu Pretoke, i sestru, koja je udata i ima decu. Svoju decu nije imao.

– Šta ga je nateralo da puca sebi u glavu, ostalo je tajna koju je sa sobom poneo u grob. Nije imao dugove, nije se kockao, nije imao kredit… Finansijski je bio stabilan, nije imao ni dozvoljeni minus u banci. Radio je u prvo vreme, nakon završene škole, u Kragujevcu, a onda je premešten u policijsku stanicu Knić, na lični zahtev, zato što je hteo da bude bliže roditeljima – pričaju policajci.

[adsenseyu1]

Kako kažu, kada se oženio, iznajmio je stan gde je živeo sa suprugom.

– Roditelji su mu pomagali, imao je sa sela i hrane i svega. On je bio mlad i zdrav čovek, dobar kolega, nikada nije bio na ratištima ili kriznim područjima – kažu policajci. n

Danas sahrana

Muruzović će danas biti sahranjen na groblju u selu Pretoke kod Knića u prisustvu porodice, prijatelja i kolega. On je inače bio član Nezavisnog sindikata policije (NSP), čiji je bio predstavnik za Knić.Motiv nepoznat i najbližima, žena u trenutku tragedije bila u susednoj sobi

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Nebojša Radišić, Blic)

[adsenseyu2]