POSLEDNJE ZBOGOM, DRAGI MARINKO: Kolege se u Ateljeu 212 opraštaju od Madžgalja (VIDEO) (FOTO)

madzgalj

Foto: Telegraf

Poslednji pozdrav uputili su mu Petar Božović, Tanja Bošković, Bogdan Diklić, Jagoš Marković, Irfan Mensur, Rada Đuričin, Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Dragana i Sloboda Mićalović, Bule Goncić, Vuk Kostić, Gorčin Stojanović, Vujke, Mirka Vasiljević i ministar kulture Ivan Tasovac

Pozorište “Atelje 212” malo je da primi sve one koji žele da se oproste od svog prijatelja, kolege i člana porodice Marinka Madžgalja, prerano preminulog  glumca, zabavljača i višestrukog talentakoji je pre tri dana podlegao teškoj bolesti.

Komemoracija tridesetsedmogodišnjem glumcu počela je u 11 sati na Velikoj sceni „Mira Trailović“, jednoj od sala na čijim daskama je mladi glumac odigrao svoje najbolje uloge u predstavama Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina.

[adsenseyu1]

Upravo odlomcima iz tih predstava, kojima je prethodila jednominutna ćutnja, počeo je komemorativni skup. Na njemu je reči utehe i ponosa prvi izgovorio upravnik Ateljea 212 Branimir Brstina.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Poslednji pozdrav Kotoraninu uputile su mnogobrojne kolege, a među prvima je došao Petar Božović.  U mučnoj i tihoj atmosferi pristizali su Tanja Bošković, Bogdan Diklić, Jagoš Marković, Irfan Mensur, Rada Đuričin, Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Dragana i Sloboda Mićalović, Bule Goncić, Vuk Kostić, Gorčin Stojanović, Vujke, Mirka Vasiljević i ministar kulture Ivan Tasovac.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Aleksandar Srećković Kubura podelio je dirljive momente sa prisutnim kolegama i prijateljima.

Ne mogu da izbrišem Marinkov broj, niti ću! Od subote gledam u telefon, koji više nikada neću okrenuti. Zato ću ja sa mojim Makijem da ćutim – rekao je Kubura dok su mu ruke i glas podrhtavali.

Ovaj tužni dan nastaviće se na na Novom bežanijskom groblju, gde će nakon opela, u 15 časova bitri sahranjen veliki i zauvek mlad Marinko Madžgalj.

[adsenseyu1]

Kako su se pojedine kolege pozdravile od voljenog Makija, pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)