POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI: Preminula dugogodišnja novinarka sportske redakcije RTS-a u 56. godini

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Dugogodišnja novinarka sportske redakcije RTS-a Sanja Vujisić preminula je danas u Beogradu u 56. godini posle duge i teške bolesti.

Bila je prva žena koja se u Sportskoj redakciji pojavila kao prezenter sporta u Dnevniku i emisijama specijalizovanim za fudbal kao što je bio „Top sport”.

Više od 20 godina pravila je rubrike za Indirekt, Sportski pregled, Svet sporta i Olimpijske krugove. Uređivala je i vodila specijalizovane emisije o Svetskim prvenstvima u fudbalu, Olimpijskim igrama, kao i Novogodišnje emisije.

Ostaće upamćena po brojnim intervjuima sa vrhunskim sportistima, trenerima i predstavnicima evropskih federacija.

Rođena Beograđanka govorila je 4 strana jezika, a savršeno znanje italijanskog stekla je na Univerzitetu Dante Aligijeri u Rimu.

KOSOVSKE VLASTI GUBE PODRŠKU SVOJIH SAVEZNIKA: Oglasila se Merkelova i poslala OTVORENU PORUKU ALBANCIMA!

Sanja Vujisić izveštavala je iz Barija i Tokija 1991. godine kada je fudbalski klub Crvena zvezda osvojio titule Kupa Šampiona i Interkontinentalnog Kupa.

U Atini 1995. bila je reporter na Evropskom prvenstvu u odbojci. Uređivala je i vodila specijalizovanu emisiju „Odbojka sad”.

voditeljka

Dugogodišnja novinarka sportske redakcije RTS-a Sanja Vujisić preminula je danas u Beogradu u 56. godini posle duge i teške bolesti.

Pre dve godine (2016) Udruženje sportskih novinara Srbije dodelilo joj je Nagradu „Branka Prelević”.

U Sportskoj redakciji Televizije Beograd Sanja Vujisić radila je punih 27 godina

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: RTS)