POSLAO BIZARNU MOLBU OKRUŽNOM ZATVORU: Bojan zbog neregistrovane prikolice mora 40 dana na robiju

bojan

FOTO: SCREENSHOT

Bojan Radovanović (27) iz kuršumlijskog sela Novo selo, koji je nedavno osuđen 40 dana zatvora zbog vožnje neregistrovane prikolice traktorom poslao je bizarnu molbu Okružnom zatvoru – da prihvate njegovih 26 krava, svinje, prasiće i 50 kokošaka! Radovanović kaže da bi tokom izdržavanja kazne on brinuo o svojim životinjama, a zatvoru bi poklanjao mleko i jaja.

Ovaj muškarac je i ranije na razne načine pokušao da se nagodi sa Prekršajnim sudom kako bi mu kaznu zamenili na novčanu ili nanogicu, međutim bezuspešno.

– Rekli su mi da moram u zatvor, ništa dugo nisu prihvatili – kaže Bojan.

Pre više od mesec dana, uputio je i molbu  predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, u kojoj priznaje da je načinio prekršaj kada je vozio neregistrovanu prikolicu sa senom za stoku.

DETALJI HAPŠENJA SINA POZNATOG PEVAČA: Porodica Sinana Sakića optužila lekare da im pevač umire pred očima, KCS: Pretili su lekarima da će ih ubiti

Radovanović od predsednika Srbije nije tražio pomilovanje, niti da bude oslobođen odgovornosti, nego da mu se omogući da kaznu plati.

Kako je obrazložio u pismu predsedniku Vučiću, na taj korak se odlučio jer u planinskom selu Novo selo, živi sa teško bolesnom majkom, ima farmu krava i da ukoliko ode u zatvor mora da rasproda stoku i majku negde smesti na 40 dana.

kazna

Foto: printsreen/b92

– Odgovor od predsednika mi nikada nije stigao, a imam još šest dana do zatvora. Ostalo mi je da molim zatvor da mi pomogne, da prihvate i moju stoku,  jer sam čuo da imaju zatvorsku ekonomiju – kaže Bojan.

U molbi upravniku Okružnog zatvorg u Prokuplju, Radovanović ne spori da je napravio prekršaj, i navodi:

“Skrivio sam jer sam vozio neregistrovanom prikolicom seno za krave. To sam morao da uradim, jer ja proizvodim 130 litara mleka dnevno kojim snabdevam mlekare. Ujedno od novca za prodato mleko kupujem bolesnoj majci lekove i odvajam sebi za život. To je bio razlog da napravim prekršaj zbog kojeg moram u zatvor 23. maja’’, priznaje  Radovanović u pismu Zatvoru.

Bojan u napuštenim seoskim štalama gaji stoku. Ručno im polaže seno, čisti, donosi vodu da ih napoji. Nimalo lak život u planinskom selu. Ručno muze krave da bi mleko predao mlekari.

Svako jutro ustaje u tri sata kako bi pomuzao krave, i mleko dopremio do cisterne na putu, jer kamion ne može da dodje do njega, zbog seoskog puta koji je neprohodan za vozila.

“Molim upravnika zatvora da, ukoliko se ne snađem da obezbedim stoku, da zatvor prihvati i primi mojih 26 krava, o kojima ću ja da brinem u zatvoru. Njihovo mleko poklanjaću zatvoru. Ako može, smestiti negde sa kravama svinje i prasiće. Imam i 50 kokošaka i sve nose jaja. Pa, ako može i one negde da se smeste. To je 50 jaja dnevno, koje isto poklanjam zatvoru”, navodi Bojan u molbi zatvoru u Prokuplju.

DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE KOD KOVAČICE: Kad je shvatio da je ubio čoveka, izvršio samoubistvo!

Bojan je u međuvremenu prodao 70 svinja, ali nije uspeo da proda krave jer niko ne želi da ih kupi sve odjednom. Ukoliko ih zatvor ne prihvati, kaže, pustiće ih da same preživljavaju u planini, jer u selu u kom živi nema komšija.

“Krave, svinje i kokoške ne mogu da same prežive, da se snadju za hranu, vodu, zato sam poslao molbu zatvoru. Ako ne prihvate, jedino ostaje da ih psi čuvaju u planini”, kaže Bojan i dodaje da je u molbi napisao da ima i sedam pasa čuvara, koje je planirao da ostavi kući.

radnik

FOTO: SCREENSHOT

Bojan Radovanović mora da se javi Okružnom zatvoru u Prokuplju, 23. Maja.

Njegovu, teško pokretnu majku, dok boravi u zatvoru, prihvatiće rodjak iz Kuršumlije.

Inače, Bojan Radovanović je osudjen na izdržavanje zatvorske kazne od 40 dana, jer je vozio neregistrovanu traktorsku prikolicu, pod zabranom vožnje, jer je i pre toga kažnjavan zbog istog dela. Saobraćajna policija ga je zaustavila na seoskom putu, kada je prevozio seno za krave.

(Dnevne.rs/Izvor: G.S., Blic.rs)