POSLALI PORUKU DOMOVINI: Srbijo, čekaj nas, donosimo ti pehar šampiona!

zastava
Šta kažu oni? Oni koji su nas terali da ustajemo ujutru, koji su vratili veru da se u ovoj zemlji ipak igra dobar fudbal. Ma šta dobar, najbolji na svetu.

Reakcije junaka i svetskih prvaka posle meča kojim su postali besmrtni.

ŽIVKOVIĆ: ZA NIŠLIJE

– Neopisiv osećaj je pobediti Brazil u finalu, tek ćemo biti svesni šta smo sve uradili kad stignemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha od samog početka prvenstva, nismo odustajali kada je bilo teško i zasluženo smo prvi. Ovaj trofej je za ceo naš narod, a ja posvećujem i mom Nišu, kao i svim Nišijama.

[adsenseyu1]

MANDIĆ: O OVOME SMO SANJALI

– Neverovatno, neverovatno… Mi smo prvaci sveta… Verovali smo u to, a san se ipak ostvario. Ovo je dan koji nikada nećemo zaboraviti i koji će ostati za sva vremena. Pozdravio bih sve moje prijatelje iz Herceg Novog, ovo je trofej za njih, a ne bih želeo da zaboravim svog prvog trenera Milana Vukovića Pileta. Postigao sam protiv Brazila jedan od najdražih golova u karijeri, zatresti mrežu na ovakvoj utakmici je nešto o čemu sanja svaki fudbaler.

Foto: Tanjug/AP

GAJIĆ: ČEKAJTE NAS

– Narode, donosimo trofej svetskog šampiona u Srbiju… Čekajte nas i hvala vam do neba za svu pozitivnu energiju koju ste nam davali i na ovoj razdaljini. Ispisali smo modernu bajku srpskog fudbala. Ovo su dani velike sreće u kojoj ćemo još dugo uživati.

[adsenseyu1]

ŠAPONJIĆ: CEO SVET NAM KLIČE

– Pobediti Brazil u finalu, ima li šta lepše… Teško je sad naći prave reči i opisati ono što osećamo… Poželeo bih svakome ko se bavi bilo kojim sportom da oseti ovakvu radost i da mu ceo svet kliče. Ponovo smo morali u produžetke, ali nije nas to pokolebalo. Najjači smo najjači.

Foto: Tanjug/AP

ANTONOV: NEKA SLAVI KAČAREVO 

– Ponovo plačem od sreće, neka slavi srpski narod, neka slavi moje Kačarevo, sve ih puno pozdravljam. Kakav smo mi tim pobedili, nismo ni svesni šta se dešava. Ali ovi momci su heroji, ova grupa igrača može sve… Nema za nas granice…

RAJKOVIĆ: SRBIJO RADUJ SE, STIŽE PEHAR U BEOGRAD

– Ovo je trofej svih nas, mojih sjajnih saigrača koje mnogo volim i bez kojih ni ja ne bi bio proglašen za najbolje golmana prvenstva, Igrali smo fenomenalno ceo turnir, bio sam siguran da nas niko neće pobediti kad smo uspeli da prođemo onaj dramatični duel sa Mađarskom. Srbija neka se raduje, donosimo pehar šampiona u Beograd.

SERGEJ M. SAVIĆ: SPECIJALISTI ZA PRODUŽETKE

Foto: Instagram/sergej__20

– Posle titule evropskog prvaka uspeo sam da oko vrata stavim i svetsko zlato. To je zaista veličanstveno i osećam se ponosno i srećno što sam deo ovog tima i ove sjajne grupe momaka. Ovo je izuzetan korak za sve nas, ogromna motivacija da u narednom periodu radimo još bolje i više i da slične uspehe beležimo i u seniorskoj konkurenciji. Brazil je bio daleko najteži protivnik na prvenstvu, ponovo smo morali u produžetke, ali postali smo već specijalisti za to. Drago mi je što sam dobio Bronzanu loptu, ona će pored zlatne medalje biti jedna od mojih najdražih uspomena sa Novog Zelanda.

BABIĆ: ZA SRBIJU I REPUBLIKU SRPSKU

– Ovu titulu posvećujem svojoj porodici koja je uvek bila uz mene u najtežim trenucima, kao i svojoj devojci Dunji, ali i celoj Srbiji i Republici Srpskoj. Osećaj je neverovatan, mi smo svetski šampioni. To zvuči fenomenalno. Verovali smo od prvog dana, išli korak po korak, strpljivo, bez euforije… Bilo je i teških trenutaka, ali smo uspeli. Slavićemo još dugo ovaj dan.

(Telegraf.rs)