PORODILA SE MINISTARKA PRAVDE: Nela Kuburović svojoj devojčici dala ovo ime

ministarka

Nela Kuburović, Foto: Beta/Miloš Miškov

Porodila se ministarka pravde Nela Kuburović!

Naime, Nela je rodila devojčicu Mašu!

Ona je diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine sa izuzetnim uspehom. Tokom studija, pohađala je dvogodišnju nastavu u okviru programa “Pravna klinika”. Bila je stipendista fonda za mlade talenete Vlade Republike Srbije. Od februara 2006. radila je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde, nakon volonterskog staža i pripravničke prakse, postaje sudijski pomoćnik. Pravosudni ispit položila je 2008. godine.

Od decembra 2008. do avgusta 2009. godine radila je u Ministarstvu pravde Republike Srbije, kao savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa.

Bolničari u zaštitnoj opremi uznemirili Beograđane: Ispituju stanje pacijenta iz rizičnog područja

Nakon obrazovanja Administrativne kancelarije Visokog saveta sudstva, u avgustu 2009. godine, zasnovala je radni odnos u Sektoru za normativne poslove, a od maja 2013. godine bila je načelnik Odeljenja za statusna pitanja sudija u Visokom savetu sudstva.

Bila je angažovana u radnim grupama za izradu Nacrta Etičkog kodeksa sudija i Nacrta pravilnika za vrednovanje rada sudija i predsednika sudova, kao i u radu Komisije za odlučivanje o prigovoru sudijskih pomoćnika na rešenje predsednika suda o ocenjivanju.

Učestvovala je u studijskim posetama Visokom savetu sudstva Kraljevine Španije, Disciplinskim organima za sudije u Francuskoj, a tokom aprila 2014. godine bila je na dvonedeljnoj praksi u Visokom sudskom i tužilačkom savetu Bosne i Hercegovine.

Govori engleski, a poznaje španski jezik.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Alo.rs)