PORODICA SUMNJA NA KRVNU OSVETU: Milanov otac UBIO ČOVEKA, pa umro pod nerazjašnjenim okolnostima

pevač

Foto: Printscreen/instagram

Nedugo posle njegovog rođenja, Stankovićev otac je počinio krivično delo, a nekoliko godina kasnije je nastradao u zatvoru. Porodica sumnja da je u pitanju krvna osveta

Otac Milana Stankovića Goran Stanković ubio je kolegu s posla pre tačno 30 godina, zbog čega je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Posle pet godina izdržavanja robije on je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima. Porodici je javljeno da je poginuo tako što je pao sa skele, ali oni ni danas u to ne veruju. Porodica Stanković ubeđena je da je Goran ubijen zbog krvne osvete.

Ekipa Kurira pre nekoliko dana posetila je Milanov rodni grad Obrenovac kako bismo saznali nešto više o zločinu koji je počinio Milanov otac. Niko od meštana koje smo sreli ne seća se tog perioda, kao ni motiva zbog kojeg je došlo do ubistva, ali su čuli za to. Pekara u kojoj je radio pokojni Goran Stanković i gde je i ubio svog kolegu odavno ne postoji, a porodica nastradalog ne živi u tom gradu.

 

[adsenseyu4]

Išao mu u posetu

Pevač je na početku svoje karijere pričao o ovom, za njega bolnom periodu i tada je izjavio kako sumnja u zvaničnu verziju da mu je otac poginuo u zatvoru.
– Imao sam samo pet meseci kada je moj otac otišao u zatvor. Zato ga se i ne sećam, ali kroz glavu mi prolaze slike iz poseta. Nikada nisam imao osećaj da imam tatu, već nekog teču kojeg sam povremeno viđao. Moj otac je zbog nekog duga ubio izvesnog čoveka s kojim je radio u pekari. Posle pet i po godina saopštili su nam da je pao sa skele i poginuo, ali ne verujem u to. Mislim da se radi o krvnoj osveti – rekao je Stanković i opisao kako je izgledalo njegovo odrastanje bez jednog roditelja.

Sažaljenje

– Ne znam kakav bih bio da sam rastao uz oca, ali oduvek sam se osećao inferiorno. Kada bih u društvu rekao da nemam tatu, izazvao bih sažaljenje. Kao da sam ja kriv što je to tako. Najteže su mi pala pisma koja je slao iz zatvora. Jednom sam ih slučajno našao i bio sam potpuno izgubljen. Znao sam da ga ne mogu vratiti. Osetio sam koliko mu je svako pismo drugačije, u nekim se prepoznavao očaj, ponekad optimizam. Mama me je, uprkos svemu, izdržavala i borila se za mene i sestru. Radila je u trafici, peglala, čistila po kućama. Često je i pozajmljivala novac – izjavio je Milan pre deset godina.

Ćutanje Stanković zabranio serafimu da priča za novine
MILANOV DEDA NAJURIO KURIR

Milanov deda Serafim i dalje živi na Umki, ali on nije bio voljan da razgovara s nama kada smo ga posetili.
– Brišite, brišite odavde. Neću više da vas vidim ovde – vikao je Milanov deda na ekipu Kurira.

Njegov komšija Zoran ispričao nam je da je Serafimu unuk poručio da ništa ne govori medijima.
– On je preke naravi. Milan mu je rekao da ništa ne priča za novine i pre dva dana mu je javio da postoji mogućnost da ćete vi doći. Tada mi je rekao da je pripremio sekiru za vas. Čovek ima 80 godina i nema šta da izgubi. Otkako mu je sin ubijen u zatvoru postao je baš nezgodan. Znam da je sa Milanom u kontaktu, ali nisam siguran da je u dobrim odnosima sa njegovom majkom Milenom jer se ona razvela od Gorana čim je otišao u zatvor. Milan je tada imao samo godinu dana – rekao je Serafimov komšija Zoran, koji nije hteo da ga fotografišemo jer se, kako je rekao, plaši za svoju sigurnost.

 

[adsenseyu1]

Neupadljiv
MILAN U TAJNOSTI POSEĆUJE OČEV GROB NA UMKI

Goran Stanković sahranjen je u naselju Umka.
– Milan posećuje očev grob, ali se trudi da bude neupadljiv. Uglavnom dolazi radnim danima. Milanova pokojna baba Gordana pričala je da su joj sina ubili na robiji i da je on ubio kolegu na poslu, ali da samo on zna zbog čega. Tajnu je odneo u grob – rekla nam je jedna žena koju smo sreli na groblju i napomenula da je Goran sahranjen na Umki dve godine nakon što je izgubio život. Kako je ona čula, do tada je bio pokopan na zatvorskom groblju.

Dnevne.rs/Izvor:Ivan Ercegovčević,Kurir.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]