PORODICA I KOLEGE U ŠOKU ZBOG IZNENADNOG ODLASKA MANDIĆA: Hvala ti, matori, za prvu pljugu i starke!

kolege

Foto: Damir Dervišagić /Kurir

Nenad Mandić zahvalio je starijem bratu za svu ljubav koju mu je dao i za sve što mu je pružio u dirljivoj poruci na Fejsbuku

Vest da je juče tokom izvođenja predstave „Petar Pan“ preminuo Milorad Mandić Manda šokirala je njegovu porodicu i  mnogobrojne kolege.

Nenad Mandić, mlađi brat proslavljenog glumca, preko društvenih mreža se oprostio od njega. On je upravniku pozorišta „Boško Buha“ zahvalio na pomoći i ljubavi koje je dobio tokom odrastanja.

– Ode moj veliki matori… Hvala ti za prvu pljugu, za prve „starke“, za Led cepelin, za svu ljubav koju si mi dao, za sve prvo što sam s tobom upoznao… A toliko toga još nismo.

[adsenseyu1]

Budi mi dobar, najbolji moj, vidimo se – poručio je Nenad. Radoš Bajić, Olga Odanović, Viktor Savić, Aleksandar Radojičić i Marko Janketić nisu mogli da se saberu i kroz suze su nam samo poručili da ne mogu da pričaju.

Mirjana Karanović, Mandina dugogodišnja prijateljica, teško je podnela njegov odlazak:
– Jao, Bože. Ne to dete da uzimaš! Moram malo da se saberem, izvinite. Mandu nikada nećemo zaboraviti jer je ostavio mnogo toga iza sebe. Bio je i više od glumca, bio je pojava. Kada kažeš Manda, znaš ko je, ne moraš da objašnjavaš. Čak i kad se ne slažeš s njim u razmišljanju, on je ipak Manda. Mnogo mi je teško, znam ga odavno.

Tužna vest zatekla je i bivšeg ministra kulture i glumca Branislava Lečića na fakultetu.
– Imao sam ispit prve godine na akademiji. U trenutku kad su moji studenti primali aplauz, supruga Nina mi je javila da je Manda preminuo. Šokiran sam. Pa dokle više! Još uvek mi ovo nije ni prišlo pameti – kaže Branislav Lečić.

[adsenseyu1]

Velika karijera i porodica
ČETVORO DECE OSTALO BEZ OCA

Manda je rođen u Beogradu 3. maja 1961. , a u 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića, u kojoj su, između ostalih, bili i Vesna Trivalić, Dragan Bjelogrlić, Slobodan Boba Ninković, Srđan Todorović i drugi. Mandino ime ostaće zapisano u pviše od 60 filmova i TV serija. Milorad Mandić Manda iza sebe je ostavio ženu Anastasiju i četvoro dece, dva sina i ćerku uz prvog braka i sina iz braka sa Anastasijom, poznatijom kao Anja.

MUK Glumci dolaze da izjave saučešće
NIKO NIJE NI SLUTIO OVAKVU TRAGEDIJU

U delu grada u kojem je s porodicom živeo Manda sinoć je bilo tiho, a na prozorima njegovog stana zatekli smo spuštene roletne. U jednom trenutku u zgradu je ušao glumac Goran Jevtić, a potom i Ivan Bosiljčić.

Za razgovor je jedino bila raspoložena prva komšinica preminulog glumca, koja je Mandu poslednji put videla pre nekoliko dana dok je šetao svog psa.
– Bio je divan čovek. Uvek raspoložen za priču. Veliki pozitivac. Rekao mi je da mnogo radi u poslednje vreme. Međutim, niko nije ni slutio da će se desiti ovakva tragedija i da našeg Mande više nema – kroz suze je rekla komšinica za Kurir.

NEVERICA SA SVIH STRANA

Marko Živić
Neću nikad zaboraviti tvoj upad u pola noći u moju bolničku sobu, te 2008. godine, kad si bio tako zabrinut i uplakan zbog mene. Majstore, ja sam tad tebe tešio. A sad je na tebe red?! Rano je, bre, da se ode… Važni, veliki… Hvala ti na svemu, Mando moj.

Tomislav Nikolić
Veliki prvak srpskog glumišta, koji je svojim jedinstvenim darom obeležio epohu našeg teatra, filma i televizije, ostaje zapisan u našim srcima, svakom našem osmehu, ali i u istoriji srpske umetnosti glume

Žarko Jokanović
Manda… Ne verujemo, ne želimo da verujemo, ne možemo da verujemo…Zbogom, dobri čoveče, ljudino i glumčino…

Jelena Karleuša
Potresla me je Mandina smrt. Postoje ljudi za koje nikad čovek ne bi pomislio da mogu da odu tek tako… Ostavio je veliki trag. Hvala mu.

Svetlana Ražnatović
Saučešće porodici Mandić! Još jedna glumačka legenda je otišla…

Vlado Georgiev
Zar i ti, Mando, da odeš ove godine? A ne probasmo onu rakijicu što si obećao… Laka ti zemlja, Mando

Siniša Kovačević
Umro dobri Manda. Godina glumačkih smrti, dobrih glumaca i ljudi, onih koje ožali cela nacija. A nedoderi za kojima niko neće ni suzicu, traju.

Željko Joksimović
Prerano je mala reč. Ogromna tuga. Iskreno saučešće Mandinoj porodici.

Aleksandar Šapić
Ode i Manda, je.em ti život! Neka mu je večna slava

Isidora Bjelica
Mili naš Mando, u šoku smo… Bez reči… samo bol i tuga, neverica… Vole te Isi i Pajk zauvek

(Dnevne.rs /Izvor: Ekipa Kurira)