POMOZITE U SJENICI MASOVNO UMIRU: Asmir Kolašinac pisao ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru

virus

Foto: AFP

Srpski atletičar Asmir Kolašinac, evropski šampion u dvorani i osvajač bronzane medalje na otvorenom, napisao je potresnu poruku ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru povodom kritične zdravstvene situacije u Sjenici.

– Poštovani ministre Lončar, Asmir Kolašinac je, atletičar, reprezentativac naše Srbije. Situacija u Sjenici je dramatično teška, veliki je broj teško obolelih i umrlih. Kapaciteti Doma zdravlja Sjenice su pred kolapsom u šta sam se lično uverio. Veliki broj zdravstvenih radnika je zaražen.

– Interno odeljenje je prepuno i pretvorilo se u kovid odeljenje, a pacijenti iz sata u sat u pristižu u izuzetno teškom stanju. U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru, danas je umrlo 10 ljudi.

– S obzrom na to da se lično poznajemo, imao sam slobodu da vas direktno kontaktiram. Panika i strah je u narodu i zato je jako bitno da se brzo deluje- poruka je koju je Kolašinac poslao ministru.

Kako je trofejni bacač kugle objavio na svom Fejsbuk profilu, Lončar je uzvratio porukom:

– Apsolutno vas razumem. Sada će vam se javiti (koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, doktor) Mirsad Đerlek i biće sve rešeno. – napisao je Lončar.

PITANJE SVIH PITANJA – Kolika je verovatnoća da se zarazite koronom ako nosite masku?

Podsetimo, Kolašinac je nedavno donirao respirator bolnici u Sjenici.

On je naime naručio mini respirator koji pomaže obolelima, ali i ostalim pacijentima koji imaju problema sa disanjem, a uz pomoć ove mašine taj problem prevazilaze.

 

(Dnevne.rs/Kurir sport)