Policajcu iz Nikšića koji je odbio da bije narod u litijama blokiran račun za pare iz dijaspore?!

policajac

Foto: YouTube/Printscreen/ Vijesti Online

Posle 23 godine službe, ovaj hrabri policajac iz Nikšića, u decembru prošle godine, prvi put je odbio da izvrši naređenje pretpostavljenih. Nije hteo da u rodnom gradu bije narod koji se digao na noge zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti

SRPSKU dijasporu iz Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, ali i njihove prijatelje iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, čak i jednog iz Libije sabrala je briga za bivšeg policajca Miloja Šćepanovića iz Nikšića.

U želji da mu sada kada je bez posla pomognu, samo sunarodnici iz Australije sakupili su 9.000 dolara, ali novac do Šćepanovića stiže teško i “prečicama” jer je njegov račun iz (ne)poznatih razloga – blokiran!

O Šćepanovićevom dobrom delu daleko se čulo, čak do Australije i porodice Đorđa – Zokija Bubanje, rodom iz Bijelog Polja, koji je u pečalbu daleke 1984. godine. Bubanje su uplatili 2.000 australijskih dolara pomoći za Miloja, a njihovi prijatelji još sedam hiljada i poslali hrabrom Nikšićaninu kako bi u vreme pandemije lakše prebrodio probleme u kojima se nalazi. Ali, od napuštanja službe, on ne može da primi novac na svoje ime preko sistema “Vestern junion” jer je blokiran.

– I na taj način me pritiskaju – kaže za “Novosti” Miloje Šćepanović, dok oko njega trčkara razdragana trogodišnja ćerka Vasilija. – Prvi put, trebalo je transfer novca da se sprovede preko Kanade, ali nije bilo moguće. Kada je upućen na drugo ime, meni bliskog čoveka, stigao je, što je i sada slučaj sa novcem iz Australije. Veliku zahvalnost dugujem prijatelju u tuđini Đorđu Bubanji, njegovoj supruzi Slavici i njihovoj deci Daliboru, Marku, Vasu i Zorici, kao i svim njihovim prijateljima, koji su od sada moja braća i sestre. Dobro se dobrim vraća, pa se nadam da ću, uz Božju pomoć, jednog dana znati da na lep način uzvratim ovim časnim ljudima.

Šćepanovići žive u nikšićkom naselju Kličevo, i nema čoveka u tom kraju koji s ponosom ne govori o komšiji Miloju. Patriotizam i ljubav prema veri pravoslavnoj progovorili su iz ovog hrabrog čoveka u pravi čas. A nije bilo lako doneti odluku, razdužiti oružje, uniformu, sa kojima se družio gotovo četvrt veka. Između odbrane vere i hleba, izabrao je prvo.

DOKTORKA DARIJA O MANJE POZNATIM DETALJIMA: Da smo izabrali ovu opciju , BILO BI 100.000 MRTVIH!

– Milojev čin je za divljenje – kaže za naš list Bubanja iz Melburna, koji šalje pozdrave svojim Bjelopoljcima. – Nije nam mnogo trebalo da se organizujemo i da mu uputimo pomoć. Ne radi se ovde o socijalnoj potrebi, već o našoj želji da makar na ovaj način budemo deo lepe priče. Videli smo da ga je mitropolit Amfilohije odlikovao, a “Novosti” mu dodelile priznanje za najplemenitiji podvig. Miloje je postao simbol otpora protiv nenarodnog režima. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za njega.

NE ZABORAVLjAJU KAPETANA DRAGANA

U AUSTRALIJI, mi Srbi, poreklom iz Crne Gore, predvođeni porodicom Bubanja u Melburnu, prikupljamo pomoć za još jednog heroja, za Dragana Vasiljkovića. Naš Kapetan Dragan, nedavno je, posle 13 i po godina, pušten iz kazamata u Lepoglavi. Konačno se domogao slobode i svoje Srbije – kaže Zoran Bubanja.

 

(Dnevne.rs/Novosti online)