PODIGLI KREDIT I VEŠTAČKOM OPLODNJOM DOBILI TROJKE: Sada im se sprema NEŠTO VELIKO

bebe

Foto: Privatna arhiva

Ori se dvorište porodice Petrović u selu Pukovac kod Doljevca od smeha dvoipogodišnje Helene, Sare i Danice – to je bilo vredno teško otplaćenog kredita njihovih roditelja za vantelesnu oplodnju.

Cenu hrabrosti Marije i Miroslava prepoznala je cela Srbija, koja se digla na noge da pomogne ovom paru u otplati duga koji je porodica isplaćivala samo od jedne plate od 30.000 dinara.

[adsenseyu5]

Sreća je bila što je vantelesna oplodnja uspela iz prvog puta posle pet godina borbe za potomstvo. Kada je „Blic” objavio priču o ovoj porodici, devojčice su već bile rođene, a oni su uzeli kredit od 280.000 dinara, za koji su otplatili deset rata od po 10.083 dinara. Bilo im je preostalo još 26 rata. Cela Srbija digla se na noge i dala finansijsku podršku.

AKO USRED NOĆI BUDETE BUDNI: Večeras je PUN MESEC, uradite ovo da biste privukli IZOBILJE! (INFO)

Ni sada im nije lako, ali se bore. Marija radi u „Juri”, trenutno je na porodiljskom bolovanju i čuva svoje devojčice. Kad napune tri godine, krenuće u vrtić, koji je šest kilometara udaljen od njihove kuće. Njena primanja su oko 25.000 dinara. Muž Miroslav nema stalan posao, a odnedavno je u Nemačkoj gde radi sezonske molerske poslove. Uprkos besparici, ne žale se.

– Isto bi i sada učinili. Sa decom sve je drugačije, lepše i radosnije i dobije smisao. One rastu, pričaju, svaki dan nešto novo, a srce puno. Posle pet godina borbe da budeš roditelj, nema odustajanja, čak i kad je vantelesna jedino rešenje, a nemaš novca da je platiš.

[adsenseyu1]

Mislili smo da ćemo uspeti da uđemo u postupak koji plaća država, ali konkurs za privatne ordinacije tada nije bio raspisan, a lečenje sam već počela u Leskovcu, kod dr Miodraga Stojkovića – priseća se Marija.

DA LI STE IKADA VIDELI OVAJ POTEZ? Cela planeta još priča o ovom neverovatnom udarcu Novaka Đokovića (VIDEO)

Puno novca su izdvojili za analize i nije se moglo nazad. Podigli su kredit. Za vantelesnu im je bilo potrebno 345.000 dinara, a već su dali 23.000 za zamrzavanje jajnih ćelija i skoro 100.000 za terapije i analize. Zbog plate od 30.000 dinara nisu mogli da podignu celu sumu, već 280.000 dinara, a ostatak su pozajmili od druga.

[adsenseyu5]

– Bukvalno smo iz banke otišli u bolnicu. Sa velikom nadom, sa velikom verom da ću da budem mama, ubeđena da će sve da uspe, ušla sam u postupak 17. aprila 2014. Tri embriona su bila vraćena i sva tri su se primila – kaže Marija.

Devojčice Helena,Sara i Danica uskoro kreću u vrtić

Foto: privatna arhiva

 

I tako su se 17. novembra 2014, posle 33 nedelje koliko su bile u maminom stomaku, u Beogradu rodile Helena (2.100 grama), Sara (1.300 grama) i Danica (1.150 grama). Danas imaju oko 13 kilograma. Velike su pričalice, znaju skoro sve dečje pesmice, pa čak i da broje na engleskom do deset. Male, nestašne sestre Petrović.

Marija je poručila svim onima koji žele da budu roditelji, koji strepe, nekad i izgube veru, da ne odustaju jer su čuda – kao ove trojke – moguća.

Da li kod kuće imate figuru slona? SVI ZNAMO DA FIGURICA SLONA DONOSI NOVAC I SREĆU U DOM – ALI OVO VAM NIKO NIJE REKAO

Pomoć i od „Elektromreže”

Kada je osvanula priča o hrabrom paru u javnosti, u pomoć je priskočila „Elektromreža Srbije”, koja je ceo kredit preuzela na sebe.

Inicijativu su pokrenuli i studenti Beogradskog univerziteta na Fejsbuku da svi njihovi članovi daju po manji doprinos da bi se otplatio dug u celosti.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Danijela Nišavić,Blic.rs)

[adsenseyu2]