PISMO MAJKE IZ BEOGRADA OSNOVNOJ ŠKOLI IZAZVALO BURNU RASPRAVU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ja kao roditelj ne dozvoljavam da moje dete slavi Noć veštica na Svetog Luku koji se istog dana slavi kao krsna slava! (FOTO)

sv.luka

Foto: EPA, Printscreen YT

BEOGRAD – Na društvenim mrežama u Srbiji pojavilo se pismo majke D.M. iz Beograda koja se obratila jednoj osnovnoj školi povodom proslave tzv. Noći veštica.

“Poštovani, povodom vaše sugestije da deca 31.10. u školu donesu rekvizite kojim bi proslavljali američki satanistički praznik “Noć veštica”, koji direktnu vezu ima sa nečistim silama i mrtvim ljudima, ovim putem vas obaveštavam da ja kao roditelj ne dozvoljavam da moje dete bude saučesnik u skrnavljenju pravoslavlja i Svetog Luke koji se istog dana proslavlja kao krsna slava.

Ovo nije Amerika, ovo je Srbija. Moje dete niko ne sme bez moje dozvole da šminka niti oblači u kostim veštice pa makar ni u šali niti u igri koja je ponavljam duhovno opasna po dušu dece i svih nas. Ukoliko mi dete budete kaznili zbog neodobravanja proslave veštica – satane, obratiću se višim instancama i zaštitniku građana.

S poštovanjem, majka D.M. Beograd. +++”

Ovo pismo je napravilo ršum na mrežama iako mnogi komentarišu da je pisano samo na Fejsbuku i da nikada nije upućeno ijednoj školi. Istina ili ne, ali pokrenulo je mnoga pitanja i izazvalo burnu raspravu…

   

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Facebook)