PIJANOG POPA NA TRAKTURU ČEKA KAZNA: Sveštenik Nenad iz Smedereva bez pričešća?

pijanstvo

Foto: printscreen/Kurir/ Facebook/Svastarica oglasi/Daki Pantic/Kurir TV

U slučaju veće krivice, pokreće se crkveno-sudski postupak i sveštenik može da bude kažnjen i najtežim kaznama kao što je doživotna zabrana sveštenodejstva.

O svešeteniku Nenadu Obradoviću iz Drugovca nadomak Smedereva, koji je uslikan kako na traktorskoj prikolici leži pokraj sanduka, i dalje bruji Srbija.

Ako se dokaže da je zaista bio pijan, kako tvrde oni koji su ga fotografisali, to je za svaku osudu i crkveno-sudski postupak, kaže protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić, stručnjak za crkveno pravo:

– Nadležni episkop treba da ispita slučaj i prikupi dokaze od kojih će zavisiti postoji li krivica ili ne. Ukoliko je krivica manja, episkop može da izrekne epitimiju (zabrana pričešča, 15 dana boravka u manastiru…), ukor, opomenu ili zabranu sveštenodejstva do meseca dana.

PETNAESTOMESEČNI PAVLE VRIŠTAO OD BOLOVA, majka uključila usisivač da komšije ne bi čule kako DETETU LOME KOSTI

U slučaju veće krivice, pokreće se crkveno-sudski postupak i sveštenik može da bude kažnjen i najtežim kaznama kao što je doživotna zabrana sveštenodejstva, lišenje svešteničkog čina ili isključenje iz crkvene zajednice.

SAHRANJEN UBICA PROGRAMER: Na groblju je bilo malo ljudi, majka plakala i ponavljala iste reči (FOTO SA LICA MESTA)

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, S.T.)