PENZIONISANI PUKOVNIK VJ OTKRIO: NATO je napravio najveću glupost u istoriji kada je napao SRJ

NATO

Foto: Telegraf, Tanjug/Rade Prelić

Bivši portparol Vojske Jugoslavije, pukovnik u penziji, Svetozar Radišić kaže da je NATO napravio veliku grešku bombardovanjem SRJ 1999. godine.

Radišić je objasnio da je napad na SRJ probudio Rusiju i Kinu koje su shvatile da bi mogle da budu sledeće i konačno uvidele kakvo je zlo NATO.

On je objasnio da NATO, za osam godina rata protiv Srba, od 1991. do 1999. godine nije uspeo da pokori srpski narod i slomi njihovu želju za otporom. Prema njegovim rečima NATO je izgubio osam godina u ratu protiv Srba, a to vreme su iskoristili Rusija i Kina da ojačaju i da se suprotstave daljoj agresiji.

DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE ZBOG STATUSA NATAŠE KANDIĆ: Obeležila godišnjicu ubistva albanskih civila, pa se osvrnula na Nebojšu Pavkovića

– Napravili su najveću moguću glupost u istoriji kada su napali SRJ. Svet je progledao posle agresije na SRJ. Rusija i Kina su shvatili da posle nas NATO kreće na istok – rekao je Radišić u emisiji “Naš aero put” produkcije “Snaga Naroda”.

Radišić je objasnio da Srbi mogu još jednom da se pohvale, da su se suprotstavili najvećem zlu svog vremena. Kkao što smo se suprostavili Otomanskom carstvu, Austrougarskoj, Nemačkoj, suprotstavili smo se i NATO-u.

(Dnevne.rs/izvor: pravda)