PENZIONER RADOMIR (64) ZAČUĐEN PRESUDOM: Mora da plati 250.000 jer su njegove ovce na tuđoj njivi vadile krompir iz odžaka?!

šuma

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

GORNJI MILANOVAC – Neobičan trošak svalio se na kućni budžet penzionera Radomira Vučićevića (64) iz Gornjeg Milanovca. Na ime odštete, mora uzgajivaču krompira Zoranu V. iz sela Donji Branetići da plati 250 hiljada dinara, kojem su, navodno, Vučićevićeve dve ovce i dva jagnjeta, koliko ih je donedavno imao „izriljale“ i upropastile dobar deo krompirišta od dva hektara!

Inače, stalni sudski veštak je ukupnu izgubljenu dobit na tom krompirištu procenio na 980 hiljada dinara.

Novinari su imali uvid u sudske i u akte koje potpisuje pomenuti veštak.

RUSKI S-400 I PANCIR “ZAROBLJENI” U SRBIJI! NATO je poveo istragu kako je ova oprema dopremljena u Srbiju

– Učinjene su štete na usevu semenskog krompira, na ukupno pet parcela. Usev je još bio u fazi sazrevanja, krompir još nije bio iskopan iz zemlje. Po navodima predlagača Zorana V. ovce su ulazile u usev, zapasale cimu i iskopavale krompir iz „odžaka“, o čemu postoje tragovi – piše u spisu R 3 47/19, pišu Novosti.

U aktima dalje stoji, da Vučićević ima 13 ovaca, koje je pustio da se kreću bez nadzora, te da su u useve ulazile tokom jula i početkom avgusta ove godine.

– Kad je nastala ta apsurdna situacija, imao sam samo dve ovce i dva jagnjeta, koje sam zatim prodao. Imam mnogo svedoka za to. Ne znam, da li su na njivama Zorana V. bile nečije druge ovce. A svima je poznato: ovce nisu ljubiteljke krompira, niti jedu vrežu, kako mi ovde zovemo cimu, jer je prskana hemikalijama. Još manje iskopavaju krompir iz „odžaka“. Nisu one kao divlje svinje ili slična zverad koje ovuda čine te štete! – upozorava Vučićević.

VELIKA PREVARA KRUŽI SRBIJOM, NA METI PENZIONERI: Ako vam ovo traže, nikako ne prihvatajte!

Iako on i svedoci negiraju da ovce ne „riljaju“ useve niti iskopavaju krompir, Vučićević je ipak pristao da Zoranu V. isplati deo tražene odštete.

– Pristao sam, ne želeći da se mučim po sudovima, iako nisam kriv. S njim sam se vansudski dogovorio, da mu platim ukupno 250 hiljada dinara. Polovinu sam već platio, ostatak ću do Nove godine – veli Vučićević.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Večernje novosti)