PENTHAUS SLAĐANE TOMAŠEVIĆ NASRED SOLITERA: Komšije očajne, zidovi im pucaju, a niko ne reaguje? (FOTO)

voditeljka

Foto: Telegraf, Printskrin: RTS

Incident koji se dogodio na Dorćolu u stambenoj zradi u kojoj sa ostalim stanarima živi voditeljka RTS-a Slađana Tomašević, razbesneo je beogradsku javnost.

Prema rečima komšija, sporna situacija, kada je Slađani usred svađe jedna komšinica lupila šamar, pa voditeljka završila u Urgentnom centru, bila je samo kulminacija netrpeljivosti koja se taložila mesecima.

Poznata voditeljka “Beogradske hronike”, kako nam je rekla žena koja živi u toj zgradi, najpre je tražila dozvolu za proširenje svog poseda na potkrovlje. Kako je komšinica koja je isprva imala istu zamisao, odustala od gradnje, Tomašević je zauzela i njen prostor, a potom i celo potkrovlje.

Ipak, Slađana tu nije stala, tvrde komšije. Njena komšinica kaže da su je opominjali, upozoravali da nema prava i da je to što radi nelegalno, ali su onda morali da podignu tužbu.

NA PRVI ZVUK GRMLJAVINE: Srpski meteorolog Nedeljko Todorović otkriva gde i kako da se sklonimo

– Slali smo tužbe svim nadležnim institucijama, ali ništa. Ona je samo mahala tom nekom građevinskom dozvolom, koja je po svakom pravnom aspektu nevažeća, jer je Slađana prekršila sve propise iz nje. Na papiru se ne nalazi spisak investitora, ne poštuju se prava i obaveze sa nje, čak ni napomena u vezi sa karakterom zemljišta, koje je na ovom terenu jako upitno, nije ispunjena. Jednostavno ni po kom osnovu ovo što je ona mesecima radila nije legalno – objasnila nam je jedna stanarka.

Dizalica na zidu dnevnih soba stanara; Foto: Telegraf

Kako ona kaže, upravnik zgrade Bora Kuzmanović, pokušao je prvo na lep način da postigne dogovor sa njom, ali se sve završilo voditeljkinim lupanjem na vrata stanova, pretnjama i vrlo neprijatnim presretanjem na stepeništu. Prema navodima, ona je verbalno napadala starije ljude, jer je njih lakše zastrašiti.

Međutim, stanari nisu želeli da je puste da istera svoje, pa su nastavili sa žalbama, ali sve je ostalo bez odgovora.

– Od tog nedozvoljenog tereta na potkrovlju, gornji stanovi ne mogu da zatvore normalno prozore i vrata, pucale su nam cevi u stanovima ispod njenog kompleksa koji je nikao za ovih godinu dana. Osim što nam je uzela posed i prisvojila ga i to metalnom kapijom, ona nas direktno ugrožava uništavajući masivnošću naše stanove. Još je i novi, zaseban ulaz napravila za sebe – ispričala nam je druga Tomaševićkina komšinica, koja je zbog njenih pretnji želela da ostane anonimna.

Nadrgađeni kompleks na potkrovlju; Foto: Telegraf

Vrhunac bezobrazluka i bahatosti, kako nam je rekla uplašena žena, bio je kada je velika dizalica nakačena na zid njihovih dnevnih soba. Tada su se svi stanari zapitali kako više takvom ponašanju stati na kraj.

Poslednja skupština stanara završila se fizičkim okršajem, kada je ćerka predsednika skupštine stanara Slađani udarila šamar, revoltirana njenim ponašanjem prema ocu i otimanjem papira iz njegovih ruku.

POSETA U SPUŠKOM ZATVORU: Ombudsman pitao Saru Vidak šta se desilo, njen odgovor je malo neobičan

– Snimak tog događaja je predat u policiju, sve postoji na snimku i niko ne osporava to što se desilo. Ta žena je prva priznala šta je uradila, ali ko će da dođe i interveniše za nas? Cela zgrada trpi teror nje jedne. Niko od nas ne priča sa njom, ali se plašimo da nam niko neće pomoći, jer njoj leđa drže neki mnogo jaki ljudi, u to sam sada sigurna – beznadežno nam je rečeno iz dorćolske zgrade.

Naša sagovornica kaže da su voditeljkine sestre zaposlene u policiji i da su službenici odmah “doleteli” na lice mesta, a kada ona svima u zgradi preti, tada nigde nikoga.

Nelegalna gradnja je i dalje u toku; Foto: Telegraf

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA INTERVENISALA, ROKOVI PROBIJENI

Za izvođenje radova na rekonstrukciji, adaptaciji i nadogradnji stambenog objekta na Dorćolu, Odeljenje za građevinske poslove Uprave GO Stari grad izdalo je 2017. građevinsku dozvolu.

Međutim, građevinski inspektor Odeljenja za građevinsku inspekciju je na predmetnoj lokaciji, vršio kontinuirani inspekcijski nadzor i konstatovano je da je u toku izvođenja radova došlo do odstupanja od izdate građevinske dozvole.

Rešenje koje je donela građevinska inspekcija; Foto: Telegraf

Rešenje koje je donela građevinska inspekcija; Foto: Telegraf

– S tim u vezi preduzete su sve zakonske radnje u ulici Pančićeva broj 12 u Beogradu i doneta odgovarajuća rešenja u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji. Spisi predmeta se po žalbi investitora nalaze u Gradskoj upravi grada Beograda – Sekretarijatu za inspekcijske poslove, Sektor za drugostepeni upravni postupak iz građevinske i stambene oblasti i oblasti građevinske inspekcije – rečeno nam je iz Odeljenja za građevinske poslove Uprave GO Stari grad.

KREĆE ODLUČNA BORBA U BEOGRADU: Oduzimaće se vozila

Komšinice popularne voditeljke ne poriču da su rešenja doneta, ali je tu stalo svako dalje izvršenje. Svi rokovi za delovanje prema donetim rešenjima su istekli, a kada je Bora Kuzmanović zalepio poslednju donetu odluku, Slađana Tomašević je pocepala taj papir da se ne bi videlo da je javno njen postupak proglašen nezakonitim. 

Dok je ceo komšiluk razoren dešavanjima na koje nadležni ne reaguju, ne gube nadu da će ovaj nečuveni problem neko uzeti u svoje ruke.

Ako sve bude nastavljeno ovim tokom, Slađanine komšinice složile su se da im samo preostaje – stvari na kamion, ključ u bravu i pravac drugi stan.

(Dnevne.rs/Izvor: (S.Čenad – [email protected], Telegraf.rs)

1 Comment on "PENTHAUS SLAĐANE TOMAŠEVIĆ NASRED SOLITERA: Komšije očajne, zidovi im pucaju, a niko ne reaguje? (FOTO)"

  1. Nista me ne cudi od ove namiguse, samo mi nije jasno sto joj ti njeni tipovi ne sagrade kucu da ne maltretira te jadne ljude!

Comments are closed.