PARE su proklete, vec su ih uzeli drugi, meni treba samo za HLEB I VODU! Ovo je ispovest bake (86) koja je nasledila MILIONE

milioni

Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

– Znam da imam milione, ali šta će mi. Proklete pare…treba mi samo hleba i vode za mene, moje pse i kokice – kaže starica Marija Zlatić koja je dobila u nasledstvo od svog supruga Momčila 5 miliona dolara

Baka Marija Zlatić (86) iz sela Valakonje kod Boljevca se jednog dana uoči Nove godine probudila bogatija za 5 miliona dolara koje je dobila u nasledstvo od njenog supruga Momčila iz Australije. Ova vest postala je pravi hit u Srbiji, a naročito posle saznjanja da ova starica i dalje živi u trošnoj kući koja samo što se nije srušila i do koje se teško stiže i leti.

Marija je sa suprugom pre više od pola veka, kao i hiljade Srba tada, trbuhom za kruhom otišla u Australiju. Međutim, zbog bolesti majke, koju je neko morao da čuva, vratila se u Srbiju i više se nikada nije vratila u Australiju, dok je suprug ostao, i u međuvremenu se ponovo oženio. Ona o njemu nije znala apsolutno ništa do 2013. godine, kada je saznala da preminuo dve godine ranije.

[adsenseyu1]

– Znam da imam milione, ali šta će mi. Proklete pare…treba mi samo hleba i vode za mene, moje pse i kokice – rekla je Marija za Informer.

Foto: Telegraf

– Suprug i ja smo posle rata otišli u Australiju u mesto Gvilford, trbuhom za kruhom. On je radio u fabrici i na građevinama, a ja bila domaćica, pa nisam mogla da izdržim i vratila sam se bez njega posle dve godine u selo. Onda je odjednom stiglo sve to bogatstvo od kojeg nemam nikakve vajde. Vidite li u čemu živim, ali ne žalim se. Šta će mi bogatstvo, uzeli su ga drugi – rekla je baka Marija koja živi u trošnoj kući, duboko u šumi sa kokoškama i psima u pocepanoj odeći koje bi se i prosijaci stideli. U kući se nalazi progoreli šporet, oguljeni kredenac, a zidovi su čađavi i raskopani prenosi Informer.

– Kada sam doznala za nasledstvo, zamolila sam jednu ženu iz Boljevaca, Maru, da mi pomogne. Ona je završila sve papire, ali je pare uzeo čovek sa kojim imam dogovor da me čuva do smrti. Rekao mi je da je novac podelio na tri dela Mari, njemu i meni. Ali nije tako… Puste pare ništa mi dobro nisu donele, živim gore nego ranije, a ovde u šumi me obilaze ljudi koji treba da me čuvaju – kaže Marija.

[adsenseyu1]

Nije mogla ni da nasluti da će postati njegova bogata naslednica – priča za “Alo!”Sreta Savić, koji sa svojom suprugom Žaklinom 15 godina brine o Mariji.

– Pričalo se da je njen bivši suprug tamo stekao veliko imanje, a kada smo saznali da je umro, počeli smo da se raspitujemo da li ona ima nešto od toga, budući da se zvanično nikada nisu razveli. Ta druga žena je umrla pre njega, naslednike nisu imali, pa je nasledstvo pripalo Mariji. Čitava procedura je trajala oko dve godine, pomogla nam je Ambasada Autralije u Beogradu – priča Sreta za “Alo!”

Foto-ilustracija: Profimedia

On navodi da je Marija više puta dizala ruke od svega, ne verujući da bi baš ona mogla da bude naslednica bivšeg muža, ali su Sreta i Žaklina insistirali da uzme šta joj pripada. U pitanju su bili novac i nekretnine. Nikakvih informacija nije bilo, sve dok je nisu pozvali iz banke u kojoj prima penziju i saopštili joj da je nasledila 700.000 australijskih dolara, koji su joj uplaćeni na račun.Novac je, nekako simbolično, stigao baš pred Novu godinu. Dok bi za većinu to bilo ostvarenje najvećih želja, Sreta kaže da nju novac uopšte ne zanima.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

– Ništa je od toga ne interesuje. Podigla je samo nešto novca da plati zaostale račune. Hteli smo da joj od dela novca napravimo kuću bliže našoj, da joj bude lakše. Tamo je zavejana, kuća je trošna, sklepana od blata, nema vode, a nju zdravlje ne služi najbolje, ali ona ni da čuje. Drži tamo pse, kaže, najvažnije joj je da ima džak hleba za njih. Ne brine ona, kaže, za sebe. Ništa njoj ne treba. Retko izlazi i ne komunicira s ljudima, nama kaže da joj donesemo što joj treba – kazuje Sreta.

Prema njegovim rečima, ova baka još nije smislila šta će sa novcem. Nema decu, sestra joj je umrla, ima samo dalje rođake. Međutim, kako ističe, dobro je čuvan na računu, gde će i ostati, za slučaj da nekome padne na pamet da posle ove priče poseti baku, Grdno bi se prevario, jer u kući ne čuva bogatstvo.

Marija je, prema rečima njenih negovatelja, pre nego što je postala milionerka živela od penzije od 10.000 dinara. Otkako se pročulo da je nasledila bogatstvo, potera za bakom je kao za srećkom. Sreta navodi da mu se baka požalila da je na putu od banke do kuće navodno izgubila dve novčanice od po 500 evra, ali on veruje da je neko već iskoristio ostarelu ženu.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo! / Informer)