OVO VAM SE NEĆE SVIDETI: Crnogorci priznali zbog čega UNAJMLJUJU Srbe za sezonske poslove!

more

Foto: Printscreen/instagram

Svakog leta bukne potraga za sezonskim radnicima u Crnoj Gori. Ondašnji poslodavci rado zapošljavaju Srbe i Bosance, uglavnom zato što prihvataju uslove koje lokalno stanovništvo nikada ne bi

Ovim povodom urađena je velika anketa u kojoj su ispitana 653 poslodavca tokom 2016. i 2017. godine i rezultati su pokazali da Crnogorci traže strance jer su marljivija, disciplinovanija i manje zahtevna radna snaga.

Poslodavci su naveli u anketi da pre uzimaju strance za radnike, jer su marljiviji, disciplinovaniji i manje zahtevni.

[adsenseyu1]

Kao nevažnu stavku istakli su okolnost da je strana radna snaga jeftinija.

Takođe ističu i da je glavni razlog što pre dovode komšijske radnike taj što nema dovoljno domaće radne snage potrebnog profila, kao i da mnogi lokalni građani ne prihvataju ponuđene poslove, piše Alo.

DEČAK (7) PREMINUO OD POSLEDICA SMRZAVANJA: Majka ga izbacila iz kuće, noć proveo napolju i dobio srčani udar zbog hladnoće

Anketa je pokazala da je najvažniji razlog nepopunjavanja slobodnih radnih mesta nedostatak potrebnih veština i iskustva.

[adsenseyu5]

– Već godinama sam sezonski radnik u Budvi. Radim kao sobarica u privatnom apartmanu i radno vreme je od sedam ujutru do devet uveče, mada gosti često znaju i van radnog vremena da traže da im nešto spremim i donesem – kaže Milica Š. iz Novog Sada.

“Ni po čemu nisam osetila da ga poslednji put vidim živog” Niko se nije voleo kao Branka i Bekim, ali je ljubav dramatično okončana (FOTO)

– Naporno jeste, ali pošto imam 57 godina, u Srbiji ne mogu da nađem posao i zato nemam izbora. Imam obezbeđen smeštaj i jedan obrok – dodaje.

VIKEND HOROSKOP: Jedan znak pod hitno mora da PRESTANE DA PATI za bivšom ljubavi (ASTRO)

Sezonski rad obično obuhvata period od tri meseca.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]