OVO SU NJIHOVI DOSIJEI: Evo ko su pripadnici terorističke grupe koji su učestvovali u obračunu sa policijom u Kumanovu (FOTO)

ovk

Pripadnici terorističke grupe koji su učestvovali u obračunu sa policijom u Kumanovu počinioci su brojnih krivičnih dela u nekoliko država.

Makedonski MUP poseduje informacije da je 21 terorista pozanat makedonskoj, austrijskoj i policijama još nekih država. Za nekolicinom njih raspisane su i međunarodne poternice, javlja makedonska televizija Sitel.

Tim pripadnicima terorističke grupe se pripisuju 104 krivična dela, među kojima ima i onih najtežih – šest ubistava, dva kidnapovanja, 14 teških napada…

Jedan deo ovih terorista učestvovao je i u napadu na karaulu u selu Gošnice, a u makedonskoj policiji oni se vode kao osumnjičeni za nekoliko razbojništva, nasilje u porodici, krađe i zloupotrebe službenog položaja.

Valjded Zekaj sa Kosova ima 22 krivične prijave na Kosovu. On se tereti za dva ubistva, izazivanje opšte opasnosti, napad, telesne povrede, ilegalno posedovanje oružja, falsifikovanje isprava…

Šefćet Kalač, isto sa Kosova, se tereti za 18 teških krivičnih dela, “komandant” Krasnići za 11, od kojih su neka počinjena u Makedoniji.

Dem Šehu je osumnjičen za umešanost u tešku krađu u Tetovu, otmice, ilegalnu distribuciju oružja i oslobađanje zatvorenika koji je kaznu služio u Makedoniji.

U žestokom okršaju u Kumanovu ubijeno je osam policajaca i deset terorista. 37 pripadnika policije je ranjeno, a uhapšeno je 30 pripadnika terorističke grupe među kojima je bilo i povređenih.

Makedonska policija i dalje traga za jednim odbeglim teroristom koji je učestvovao i u napadu na karaulu u selu Gošince.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(B92)

1 Comment on "OVO SU NJIHOVI DOSIJEI: Evo ko su pripadnici terorističke grupe koji su učestvovali u obračunu sa policijom u Kumanovu (FOTO)"

  1. реф ум лекс | 7. June 2015. at 16:14 |

    претпостављам да вестфашисти истичу да скор погинулих и рањених упућују да су македонци дејствовали у оквирима жеља истих – вестфашиста! додуше, претпоставити је на даље да истичу да би се ту могло још порадити на побољшањима, али они ће већ уредити те неразумне македонце тако да све то буде …ко косово!!!

Comments are closed.