OVO SU MUKE NAJDEBLJEG BOSANCA: Niko neće da ga vozi do lekara, jer se boje da im ne razvali auto, najteže je KAD SE SALO UPALI (FOTO)

covek

FOTO: PRINTSCREEN AVAZ.BA /Izvor: Kurir

Salo se upalilo, pritisak skače, pa jedva diše. Musto je pre nekoliko dana stao na veliku vagu za otkup voća i ona je pokazala da je težak 246 kilograma. Po tome je, najverovatnije, najdeblji čovek u BiH.

Ovih tropskih dana teško je najdebljem čoveku u Bosni i Hercegovini Musti Kariću, 55-godišnjem povratniku u dobojsko selo Sjenina.

Pre tri godine, Musto je imao 252 kilograma. Obećao je tada da će poslušati savete lekara i krenuti s dijetom, pa je za nekoliko meseci skinuo 42 kilograma, ali je dijetu iz materijalnih razloga batalio, piše Avaz.

“Lekari kažu da se, ako hoću koliko-toliko da se rešim kilaže, držim dijetu. Salate je bilo, voća i povrća se naradi u bašti.

Ali, problemi je kada neko dva puta mesečno treba autom da me odvede u Doboj na kontrolu. Neće niko, boje se da ću ovako težak da im razvalim sedište automobila.

Ove tropske vrućine dovode ga do ludila, pa noću spava u avliji pod vedrim nebom, na improviziranom krevetu, zajedno sa svojim kučićima.

Tako ti ja batalim dijetu, pa udri po starom, jedi što imaš, što ti duša želi i evo me opet onaj stari”, kaže Karić, uvek spreman na šalu, na svoj i tuđi račun. Kaže da ne voli leto, temperature iznad 20 stepeni za njega su smrt.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: Avaz.ba)