OVO JE MAJKA KOJA JE BEBU OSTAVILA U KONTEJNERU Komšije u neverici: Nismo ni znali da je trudna (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Majka Mirjana G. (33), koja je ostavila bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo, živi u zgradi u blizini kontejnera u kojem ga je i ostvila.

Kada je policija došla da privede majku, komšije su bile zatečene od šoka, jer niko nije ni znao da je ona trudna, niti da je u stanju da tako nešto uradi.

Njen stan se inače nalazi u suterenu te zgrade, a kako pričaju komšije, Mirjana tu živi sa ocem i maloletnim sinom, a radi u ribarnici koja se nalazi u blizini naselja.

Komšije kažu da je Mirjana G. inače punije građe, tako da po njenom izgledu nisu mogli da zaključe da je trudna.

Prema priči stanara ove zgrade u Žarkovu, ta porodica važi za “skladnu i nikada nije bilo nikavih problema”.

SUTRA JE VELIKA GOSPOJINA: Jednu stvar na ovaj VELIKI PRAZNIK nikako ne smete da uradite!

Zbog toga su sa nevericom primili vest da je ona sa tek rođenom bebom tako monstruozno postupila, bacivši je u kontejner uvijenu u plastičnu kesu, još krvavu, sa pupčanom vrpcom i posteljicom.

– Ne možemo da verujemo da je to ona, nismo uopšte sumnjali – pričaju komšije, ali i dodaju da se ona ni sa kim u zgradi nije družila.Ekipa “Blica” jutos u stanu u kome Mirjana živi nije zatekla nikog.

Priznala sve, sumnjiči se za teško ubistvo

Mrijana. G. (33) iz Beograda, osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju jer je svoju tek rođenu bebu stavila u plastičnu kesu, a potom bacila u kontejner, policiji je priznala šta se dogodilo nakon višesatnog ispitivanja.

Kako saznajemo M. G, majka bebe koja je juče ujutru pronađena u kontejneru na Čukarici, pronađena je i uhapšena sinoć, ali je tek nakon višesatnog ispitivanja priznala da se porodila u stanu bez nadzora lekara, a da je potom bebu stavila u kesu i bacila je u kontejner u blizini svog stana. Njoj za ovo delo preti zatvorska kazna od 10 do 40 godina.

Dečaka pronašao komšija kada je krenuo da baci đubre

Bebu je u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković dok je šetao pse. Kako je juče ispričao za “Blic” čuo je kako iz kontejnera dopire zvuk koji je opisao “kao neko stenjanje”.

– U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Počeo sam da pomeram đubre ne bi li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je u ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava – vidno uznemiren ispričao nam je juče ovaj penzioner.

dete

Foto: Fejsbuk

Kako je rekao, kada je kesu otvorio beba nije plakala, već je samo stenjala. Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, te je novorođeni dečak zbrinut u dečjoj bolnici u Tiršovoj, odakle je saopšteno da je opšteg dobrog zdravlja i da nema povrede.

Stefanović: Bezumno i monstruozno

Da je majka uhapšena sinoć, potvrdio je i ministar policije Nenad Stefanović.

– Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dete, koje je sada pod ozbiljnim nadzorom lekara i koje pokazuje dobar opravak nakon svega toga – rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao danas i mu je žao što ljudi ne razumeju koliko se neki bore da imaju decu, koliko se muče i žele da usvoje dete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez.

     

(Dnevne.rs /Izvor: Marko Radonjić, Blic)