OVO JE IVAN, NAJVEĆI HEROJ U SRBIJI: Pogledajte kako je skočio u LEDENO JEZERO i spasio staricu od SIGURNE SMRTI! (FOTO)

spasavanje

Foto: J.P. Ada Ciganlija

Ivan je primetio da “leš” daje znake života! Ovaj hrabri momak, zaposlen u dežurnoj službi obezbeđenja, skočio je u hladno Savsko jezero, zaplivao do nesrećne žene, izvukao je na plažu i reanimirao je!

Srbija ima novog heroja: Ivan Janković, mladić iz službe obezbeđenja na Adi Ciganliji, spasio je u nedelju M. Ž. (72) od sigurne smrti davljenjem u ovom jezeru. Sve se desilo kao u nekom filmu, evo i kako:

U nedelju, oko 10 sati, na Adi Ciganliji održana je akcija pošumljavanja, u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine. Posađeno je 270 sadnica bresta i 100 sadnica poljskog jasena. Nakon završetka oko 10.30, patrolno obezbeđenje J.P. “Ada Ciganlija” je krenulo u rutinski obilazak.

Pripadnici obezbeđenja su u toku obilaska dobili poziv od zaposlenih iz lokala koji se nalazi na početku desne obale Savskog jezera – da u jezeru pluta telo jedne osobe. Čim su primili ovu informaciju, odmah su se uputili na lice mesta. Obavestili su šefa obezbeđenja, policiju i hitnu pomoć.

[adsenseyu1]

Nakon desetak minuta radnik obezbeđenja je primetio da “leš” daje znake života! Ovaj hrabri momak, zaposlen u dežurnoj službi obezbeđenja, Ivan Janković, skočio je u hladno Savsko jezero, zaplivao do nesrećne žene, izvukao je na plažu i izvršio reanimaciju. Kada je Hitna pomoć stigla, žena je bila potpuno svesna i u takvom stanju je odvezena sa Ade Ciganlije. Reč je o M. Ž. (72) sa Novog Beograda.

Foto: J.P. Ada Ciganlija

“J. P. “Ada Ciganlija” je ponosna što u redovima obezbeđenja ima ovako hrabre ljude koji su spremni na žrtvu kako bi spasili živote naših sugrađana”, piše u saopštenju ovog preduzeća.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)