Ovo je Danijela, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca, koja se u Ukrajini borila kao snajperista na strani Rusa (VIDEO) (FOTO)

DANIJELA

Foto: Printskrin Jutjub

Danijela Lazović Srbiju je napustila novembru 2014. i otišla u mesto Snežnoe, gde se pridružila komandi “Oplot” u čijem sastavu je delovala proruski orijentisana jedinica “Srpski hukarski puk”

BAGIRA, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, koja ratuje na strani proruskih snaga, u stvari je, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca.

U tekstu u kojem otkriva njen životni put – od uspešne sportiskinje preko osuđenog dilera droge i monahinje, do “zaštitnog lica” Srba na ukrajinskom ratištu, “Blic” navodi da su ukrajinski mediji u više navrata pisali o ovoj Srpkinji, ali da su njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutovana do sada ostali skriveni.

Međutim, list navodi da im je izvor blizak porodici snajperistkinje, rekao da je Lazović trenirala rukomet kao mlada, a da se zbog treninga iz Gornjeg Milanovca preselila u Golubac, blizu manastira Tumane.

Prema rečima neimenovanog izvora, u jednom trenutku je htela da promeni veru i bude muslimanka, ali je odustala i rešila da ide u manastir Tumane, gde je postala igumanija, a njeno novo ime je bilo Ksenija.

Na Duletovoj sahrani nisam smeo da TO UBACIM U NJEGOV GROB! Vidovnjak mi je rekao da smo se time zakopali, a onda su stihovi iz naših pesama počeli da se OSTVARUJU

“Često je odlazila u Beograd, mada niko nije znao zbog čega. Navodno je ostajala kod neke prijateljice. Čim bi napustila manastir, skidala je mantiju i ponašala se potpuno drugačije. Njeni odlasci na Kosovo bili su sve češći, sve je bilo pod velom tajne. Nakon nekog vremena postala je sumnjiva policiji”.

Ubrzo je, dodao je, otkriveno da “mati Ksenija” zapravo diluje narkotike, koje neretko i sama konzumira. Zbog tih dela je uhapšena i osuđena na zatvorsku kaznu, a po izlasku iz zatvora, nestala je.

Prema saznanjima lista, Srbiju je napustila u novembru 2014, otišla na teritoriju istočne Ukrajine, u mesto Snežnoe, i pridružila se komandi “Oplot” u čijem sastavu je delovala proruski orijentisana jedinica pod nazivom “Srpski hukarski puk”.

U intervjuu, koji je dala donjeckoj novinskoj agenciji, na tečnom ruskom jeziku je govorila da se protivi članstvu Srbije u EU, ističući da je na ukrajinsko ratište došla isključivo iz zahvalnosti prema Rusiji i njenom narodu.

(Dnevne.rs /Novosti/Izvor: Republika)