OVO BI VALJALO DANAS DA RADITE: Danas hrišćani slave sveca koji je ZGREŠIO! (INFO)

svetac
Pimen Palestinski je u mladosti bio pastir čiji su psi jednog dana napali nepoznatog čoveka koji se našao u blizini stada ovaca, te je zato i on bio osuđen da umre tako što će ga rastrgnuti zveri

Današnji dan obeležava se kao Sveti prepodobni Pimen Palestinski u znak sećanja na sveca koji je živeo u Ruvi u vreme cara Mavrikija.

Pimen Palestinski je u mladosti bio pastir čiji su psi jednog dana napali nepoznatog čoveka koji se našao u blizini stada ovaca.

[adsenseyu5]

Kako je još uvek bio veoma mlad, Pimen se u tom trenutku nije najbolje snašao i nije na vreme sprečio pse koji su potpuno rastrgli čoveka.

Iako se iskreno pokajao zbog svog greha, Pimenu je rečeno da će i njega kao nesrećnog čovekapojesti zverke, što se godinama kasnije i dogodilo.

Foto: flickr/stanley yuu

Medutim, Pimenu je milosrđem Gospoda ipak oprošteno zbog njegovog greha, te je njegova duša zbog iskrenog pokajanja pridodata među prepodobne svece.

Ono što se Pimenu Palestinskom dogodilo 602. godine i danas služi kao opomena da se greh svakome može dogoditi, ali isto tako da mu se treba i oprostiti ako se iskreno pokaje.

Zato hrišćani na današnji dan nikoga ne osuđuju!

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)