Otvoreno pismo novoj PREMIJERKI Srbije

premijerka

Foto: Tanjug/AP

Poštovana Ana,

Čestitam i ne bila vam u koži. Kažu da kad se o mleko opečeš, i u jogurt duvaš. Želim vam da vam premijerska fotelja nikada ne postane ta šolja vrelog mleka. Samo lagano (mada vremena nema, ja evo čekam od 18. a danas mi je 43)…uzmite vazduh duboko i izdišite na nos polako. Verujem da će građani Srbije imati slična pitanja koja se spremam da vam postavim.

PALA JE ODLUKA: Novak i Jelena Đoković odabrali ime za ćerkicu!

Biću tendenciozno bezobrazna s obzirom na to da imamo premijeru žene premijera, pardon premijerke. Zato se ja kao žena nadam da ćete se pozabaviti nekim važnim pitanjima (da proste batice).

Hoćete li se i kako tokom svog mandata baviti nasiljem nad ženama koje je čini se prisutnije nego u najgorim fazama patrijarhata? Šta ćete učiniti kada žena prijavi muža jer joj je slomio dva rebra, pa njega malo privedu, a onda ga puste, a on dođe i slomi joj i ruku i ključnu kost?

[adsenseyu4]

Da li vam nova funkcija omogućava da Slavici Burmazović vratite decu koju je otac Turčin oteo, a država Srbija ne može da joj pomogne od 2015?

Znate, Ivica Dačić je izjavio da je u ovom slučaju uradio sve što je mogao. Izneo je premijeru Turske njen slučaj. Danas je situacija te dece koja su srpski državljani, i njihove majke još gora nego tada. Dakle, to što je Dačić mogao je NIŠTA. Vaš prethodnik Aleksandar Vučić je od Slavice Burmazović primao protestna pisma. Nepoznato je gde su ona završila. Moje pitanje je – da li ćete vi vratiti decu ovoj ženi? Još važnije – hoćete li, ako se ja sutra udam za Arapina, omogućiti da moja deca budu bezbedna u zemlji u kojoj su rođena, u Srbiji? Može li bilo ko našu decu da otima ili ćete kao neko ko radi u interesu naroda to sprečiti, kazniti? Hoćete li čuti?

Moje sledeće pitanje je imate li u planu da ikako pomognete majkama dece sa posebnim potrebama? Jeste li upoznati sa slučajem Sare Popčetović, majkom autističnog dečaka koja od Srbije nije dobila nikakvu podršku da njoj i malom Đorđu postane bar za trunčicu lakše, bolje? Srbija joj je do sada samo otežavala ionako tešku situaciju. Nadam se da na ovo pitanje nećete odgovoriti adutom inkluzije jer je to moje sledeće pitanje.

KO SME OSIM POLICIJE DA VAM TRAŽI LIČNU KARTU: I da li ste dužni da je pokažete kontrolorima u autobusu (INFO)

Jeste li svesni kroz šta prolaze roditelji inkluzivne i neinkluzivne dece u školama, jer je to bilo samo još jedno dobro zamišljeno, loše realizovano rešenje? Hoćete li insistirati da se kadrovi edukuju za tako veliki zalogaj?

A sad nešto sasvim lično. Mogu li da dođem kod vas kada se razvedem, pa bivši muž ucenama i najgorim sredstvima traumira dete, a socijalni radnici mi kažu da oni ne mogu ništa? To je socijalna politika, znam, ali Vi ste premijerka, po mojoj logici Vas treba da slušaju razna ministarstva. Da li ćete da podviknete gde treba?

DECA SU MI REKLA DA IH SMARAM: Otišla sam kod psihologa i šokirala se njenim savetom

Hoće li, draga Ana, ženama u Srbiji postati ikada bolje, lepše, lakše?

Dobro došli u fotelju. Srećan vam prvi radni dan.

Srdačno,

Ivana

(Dnevne.rs/Izvor:Ivana Stojanov,Noizz.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

15 Comments on "Otvoreno pismo novoj PREMIJERKI Srbije"

 1. miha bukovac | 16. јуна 2017. at 16:15 |

  Veoma dobra pitanja ova gospođa Ivana je postavila! Ono “prasence” (ili “prase”, neki mu kažu i “koferče”) je nešto “već viđenio” ili “ispušena lula”, ne uverljiv kao političar, ne pouzdan, izkompromitovan, i td. U glavnom, slaba vajda od njega, bezkoristan, štetočina!

  • Pa šta predlažete gospodo? Da zaratimo sa Turskom? Da pošaljemo specijalce po vašem izboru da vrate decu? Šta? Na kom sudu da tražimo pravdu? Ima li neko pametan odgovor pa da premijerka ne lupa glavu? Bojim se da nema. Svi znate šta se može i šta se ne može, a svi spočitavate za to što se ne može. Pametno, nema šta!

 2. Desanka Maca Jankovic | 16. јуна 2017. at 17:52 |

  ZELIM VAM SVU SRECU U ZIVOTU I BAS MI JE DRAGO STO STE BAS VI IZABRANI SRECAN PRVI DAN RADA NASA DRAGA PREMIJERKO

 3. Znam, i ubedjen sam, da ce te postici dobre rezulate! Molim vas Gosp. Brnabic nemoj te obracati paznju na pojedimce, jer vecina stoji iza vase ideje.Tu je predsednik Srbije, koji je stvorio uslove za vas dobar Napredak. Samo napred.Narod Jagodine ,je dobar narod, na pojedince, ne obracajte Paznju. Samo napred!

 4. Želim dobrodošlicu našoj budućoj premijerki
  Poštovana,
  Da li ćete se zauzeti za bolji rad pravosuđa.Niko od vas ne zahteva da utičete na donošenje odluka u IME NARODA, već
  Da sve sudije i sve sudove opomenete, da rade u skladu sa zakonom, da ne radi više lozinka “Ko koga ima svoga dobiće odgovarajuću presudu, ili ko ima para i veze dobiće presude”. Molim vas u ime građana iz grupe koju držimo na Facebooku “Oštećen sam, oštećena sam od strane sudova Srbije”, u kojoj se ističu nepravilnsoti u radu sudova, sudija i tužilaca. Problemi građana skojima se susreću u pravosuđu su preveliki. Molimo vas da osnujete nezavisne komisije ( od po 3. 5, ili br.članova kako smatrate da će biti efikasno) a iz redova sudija koji nisu na područjima gradova u kojima se donose presude, pa tako zdušno oni koji imaju para imaju i pozitivne presude ( traže veze jer sudije žive u istom gradu i utiču na njih mitom ili vezama). Da se komisijama dostavljaju predstavke sa dokazima, i ukoliko se uoči nepravilnost ili se dokaže nepravilnost u donošenju odluke od strane sudije, isti i odgovaraju i plate štetu nanešenu stranci koju su oštetili. Kada se donese jedan takav podzakonski AKT koji obavezuje sudije većim iznosom za štetu od onog koji plaća država ili od mita kojeg se ne libe da uzmu, neće smeti niko da prima mito niti da radi mimo zakona. Nepravilnosti od strane sudova su ogromne. Građani Srbije su obespravljeni kada krenu na maratonska suđenja, koja traju po nekoliko godina a nemaju kome da se obrate za pomoć.Velika je rupa u radu pravosuđa i mnogih drugih institucija gde se ne poštuju zakoni i prava građana. Molim vas da razmotrite tu mogućnost.Od vas očekujemo zaštitu koju građani Srbije do sada zadnjih 25. godina nisu imali. Samo tražimo da se poštuju zakoni i vremenski rokovi. Ko ne poštuje, slede sankcije. Hoćemo li da doživimo taj dan, mi građani Srbije.Da sudije i tužioci budu pošteni i profesionalni.
  Srećan Vam rad i svako dobro.
  Marija, Niš

 5. Interesuje me samo jedno. Koji je njen licni motiv da za dobrobit srbijanskog naroda bude uspjesna premijerka?

  • Sanja Tadic | 17. јуна 2017. at 20:57 |

   Nakbolji komentar,po meni

  • Njen motiv je da posteno radi svoj posao za koji je placena i izabrana,, sto mora imati licni motiv ,,a imate li vi licni motiv da dobro radite svoj posao tamo gde ga radite,,

 6. JA GLUPLJIH PITANJA NISAM VIDELA U ŽIVOTU. PA ŠTA AKO JE PREMIJER, TREBA DA REŠAVA SVAKU PORODIČNU SVADJU U SRBIJI…. GLUPOST DO GLUPOSTI ….

 7. Licno nema nista prema njoj ili prema njenim sexualnim opredeljima ali me je strah da ce raditi po diktatu nasega dragog vodje … tu ja vidim preoblem i nigde vise

  • Cenu strah? Naravno da hoce. Zbig toga je i postavljena. Da slusa i prima hejtovanja umesto njega:).

 8. zelim vam sve najbolje

 9. Vaša pitanja su na mestu ali ne mogu da se otmem utisku da mislite da je muškarcima u Srbiji sve potaman i da premijerka (kao žena) treba da se bavi samo pitanjima žena.
  Inače, premijerki želim sve naj bolje u narednom mandatu i da se bori da i ona nešto odlučuje a ne samo da prosleđuje naredbe “od gore” od AV.

 10. Cestitam na ukazanom poverenju predsednika Vucica , ostalo je puno ne zavrsenih poslova treba spojiti sve puteve, otvoriti nove fabrike samo sa jacom proizvodnjom dolazimo do boljeg rezultata , bice vise radnih mesta i samim tim ce se ziveti bolje. Najteze je spojiti ljude mnogi u srbiji misle da ce nesto da im padne sa neba ali se varaju mora da se radi i ja postujem disciplinu i rad . SRECNO

 11. This paragraph is genuinely a nice one it helps new internet viewers, who are wishing
  for blogging.

Comments are closed.