OTKRIVENI SVI DETALJI ZVERSKOG ZLOČINA: Tužna sudbina Ivane (14) čiji je život imao tragičan kraj (INFO)

ubistvo

Foto: Fejsbuk

Smrt devojčice Ivane Podraščić (14) krije priču ne samo o zverskom ubistvu, već i tužnu sudbinu zanemarenog deteta čiji je život imao tragičan kraj.

Mediji po prvi put objavljuju navode presude protiv Darka Kostića(43), donesene iza zatvorenih vrata, za ubistvo devojčice Ivane Podraščić (14).

Ova presuda Višeg suda u Beogradu pokazuje dimenzije užasa kojem je Ivana bila izložena, koliko su ubedljivi dokazi protiv Kostića i koliko su male šanse da se čovek ovakvog profila ikada rehabilituje.

SEKUNDE DELILE NENAORUŽANOG BOŠNJAKA OD SMRTI: Naišao je SRPSKI HEROJ MILE i suprotstavio se „ARKANOVCIMA“

Imajući u vidu izjave šest svedoka, okrivljenog, nalaze četiri veštaka i rezultate uviđaja na licu mesta, sud je sklopio mozaik stradanja tinejdžerke, koja je ubijena 31. jula 2014. na Petlovom brdu.

Krik u pomoć

Darko Kostić i Ivana Podraščić upoznali su se u junu 2014, preko zajedničke prijateljice S. S., koja je možda bila u vezi sa Kostićem. Iz priče ju je znao kao “Ivana tebra”.

[adsenseyu4]

Devojčica S. S., koja je Ivanu upoznala dve godine ranije i sa kojom je bila veoma bliska (kao sa sestrom), javila je Kostiću da ju je Ivana pozvala na telefon i rekla da želi da se ubije, da skoči sa mosta. Ovo nije bio prvi krik u pomoć male Ivane. I ranije se žalila prijateljici zbog, kako je govorila, torture jer su je majka i sestra tukle.

Duboko nesrećno dete imalo je probleme i u školi. Đaci su joj se rugali jer je imala “poderane patike”. Ivanin otac svedočio je da je Ivani govoreno da “kvari prosek” odeljenju, te da u školi nema prijatelje. Ivanina majka rekla je da je S. S. “veoma pametna devojčica” i da laže da je nasrtala na ćerku.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Novak obišao gradilište, a ovako će izgledati njihova vila u Srbiji (FOTO)

Nakon što su je odgovorili od samoubistva, Darko i S. S. su sa Ivanom prošetali gradom i smirili je. Tokom juna i jula, Ivana i Darko su se nekoliko puta videli – nekad u društvu S. S., nekada nasamo.

Devojčica S. S. i Kostić mnogo puta su se svađali: poslednji put je S. S. od njega pobegla kada ju je u kući užasa vezao, ošamario i pretio joj ašovom kojim će kasnije ubiti Ivanu.

darko kostić

Foto: Tanjug

Živeo na groblju

Nakon što je pušten iz zatvora, Kostić je u Beogradu živeo po parkovima, grobljima, na ulici. U vreme kada je upoznao S. S. uspeo je da se skući: njegov brat Mija rekao mu je za napuštenu kuću u Ulici 11. krajiške divizije na Petlovom brdu, koju je okupirao i delimično renovirao.

Tamo ga je u julu sreo i vlasnik zemljišta na kom se kuća nalazi A. D. Vlasnik je svedočio da je Kostića najpre hteo da izbaci, ali da ga je pustio da ostane tokom leta.

Prema iskazu koji je Kostić dao policiji posle hapšenja (a koji je kasnije negirao), Ivana mu se tog 31. jula javila i tražila da se vide “da cirkaju”. On ju je sačekao na okretnici autobusa 56, i odveo kući. Tamo ju je silovao (što na suđenju nije dokazano).

DRUGA STRANA MEDALJE: Evo šta je prethodilo napadu na srpsku atletičarku na auto-putu (INFO)

Nakon odnosa, Ivana je, prema navodima ubice, počela “da vileni”: udarala ga je, histerisala, grebala. Pokušao je, priča ubica, da je smiri, ali nije uspeo, pa ju je ašovom udario u glavu. Posle toga je, navodno, pokušao da je oživi, dozivao je, ali uzalud. Zatim je otišao do prodavnice, a kad se vratio, ona je i dalje ležala u lokvi krvi.

Uvio je njeno telo u ćebe, odneo je do potoka, pobacao neke sunđere preko nje i otišao. Uputio se u Cvijićevu ulicu kod brata S. A., kom je rekao da je u samoodbrani udario nekog čoveka, ali da misli da ga nije ubio.

Darkov brat odbio je da sa bratom ode da proveri šta je s tim čovekom, jer nije hteo da ima posla s takvim stvarima. Brata, uostalom, nije voleo – mislio je da je lažov i nasilnik.

[adsenseyu1]

Telo u šumi

Činjenica je da ubistvo Ivane Podraščić možda nikada ne bi bilo rešeno da devojka K. K., inače supruga jednog Kostićevog rođaka, nije policiji prijavila da ju je Darko silovao u kući na Petlovom brdu.

U tom trenutku Ivanin nestanak je odavno prijavljen policiji, ali niko ne zna gde je. Međutim, K. K. odvodi policiju do kuće nakon čega je usledilo Kostićevo hapšenje i pronalazak Ivaninog tela.

Sam Kostić pred sudom je otkrio da je dvaput prošao poligraf na kojem je testiran u svojstvu građanina koji je možda povezan sa Ivaninim nestankom, a time se hvalio i S. S., koja mu je poručila da će ga ubiti ako je nešto uradio Ivani.

Dokazi koje su forenzičari našli u Ulici 11. krajiške divizije bili su odlučujući da Kostića smeste iza brave. Beživotno telo devojčice pronađeno je u šumici, osam metara od kuće, u stanju raspadanja.

Telo je identifikovano upoređivanjem DNK iz kosti devojčice sa DNK njene sestre. Umotana u tepih i dva ćebeta, Ivanine ruke su bile vezane roze-crnom trakom (verovatno pertlom). Bila je obučena u pantalone, duksericu sa kapuljačom i bluzu na bretele. Na nozi je imala jednu čarapu i jednu patiku.

TEST IZ OPŠTE INFORMISANOSTI: Samo NAJPAMETNIJI znaju više od 5 tačnih odgovora

Veštačenje povreda koje je devojčica zadobila potvrdilo je scenario ubistva. Ivana je udarena tupim, metalnim predmetom u potiljak. Odmah nakon toga pala je licem ka zemlji. Kostić je zatim stao iznad nje i udario je još dvaput: još jednom u potiljak i jednom u vilicu.

U kući je, između ormana i kreveta, pronađen i ašov sa tragovima krvi. Krv je u tragovima pronađena i u kući i ispred nje. Uprkos svemu, Kostić je ostao pri tome da je nevin. Nije pokazao kajanje.

Ubica, silovatelj, razbojnik

Darko Kostić ima debeo kriminalni dosije. Kao mlađi punoletnik, Kostić je osuđen na sedam godina jer je zajedno sa jednim saučesnikom 1993. ubio staricu u Beogradu, a posle zločina urinirao po njoj.

DRAMATIČNA ISPOVEST GENERALA KFOR-a: Svako jutro smo pronalazili ubijene Srbe, nije bilo dozvoljeno da o tome govorimo! (FOTO)

Osuđivan je potom za silovanje 2001. godine, za šta je osuđen na tri i po godine robije. Nakon izdržavanja kazne, ponovo mu je izrečena zatvorska kazna, zbog novog silovanja koje je počinio. Osim silovanja i ubistva, ležao je i zbog pljački i razbojništava.

(Dnevne.rs/srbijadanas.com/Izvor:Blic)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]