“OTELO SE, ALI…” Deka Ostoja (80) je u maju dobio sina, a evo šta sada kaže o roditeljstvu u DEVETOJ DECENIJI (VIDEO)

otac

FOTO: DNEVNICK PORTAL / YOUTUBE /Blic /printskrin,

Ostoja Varčar iz Srpca u Bosni i Hercegovini dokaz je da sreća ne bira vreme. On je u 1. maja ove godine, u 80. godini svog života postao otac dečaka Stefana.

Ostojina supruga Sanja ima 42 godine i sa njom ima još dva starija sina Milana (21) i Savu (17). Deda Ostoja kaže da ne razume mlade, koji ne žele da zasnivaju porodicu.

Ostoja uverava da njemu u ovim godinama nije teško da se brine o bebi staroj nekoliko meseci. – Otelo se, ali beba je uvek dobrodošla. Za mene to nije ništa neobično.

Ne znam za koga to može da bude neobično, ako je u pitanju dolazak na svet jednog živog bića, bez obzira u koje doba njegovog roditelja – kaže Varčar.

Ostoja se bavi poljoprivredom. Kaže da još može dosta da radi, a ima i penziju, tako da bebi ništa ne nedostaje.

– Svako dete ima svoju nafaku (sudbinu). Deca treba da se rađaju, bili roditelji stari ili mladi. Nije me uopšte strah, zdravlje me dobro služi, sa ženom se dobro slažem, pomažem u svemu.

Ako mora negde da ode, ja pričuvam bebu, igram se s njom i presvlačim je. Ništa mi nije teško, to je sve fino i zabavno – kaže Ostoja.

OBAVEZNO NAHRANITE KOSTI OVIM NAMIRNICAMA

Ovaj osamdesetogodišnjak kaže da je sam sebi rekao da će ostati mlad sve do kraja života.- Biološki sat neka kuca, ja tu ništa ne mogu – zaključuje Varčar.

Na predlog supruge Sanje da sledeće godine planiraju i ćerku, Ostoja se samo smeška.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Dnevnick.com)