OSUĐENA NEKADAŠNJA MANEKENKA KATARINA REBRAČA: Epilog optužbi za zloupotrebe u humanitarnom fondu

manekenka

Foto:Printskrin/Youtube/HOTadrenalin

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu danas je osudio nekadašnju manekenku Katarinu Rebraču na 2 godine i 2 meseca zatvora povodom optužbi da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke, dok su njene saradnice Slađana Mironija i Mirjana Hristić dobile po godinu dana.

Odlukom suda naloženo joj je da iznos od 22.684.000 dinara, koliko je, kako je utvrđeno, prisvojila, vrati u budžet Srbije. Istom odlukom sud je odlučio da joj vrati pasoš bez kog je bila 8 godina.

LEKARI JOJ DAVALI JOŠ MESEC DANA ŽIVOTA: Nakon decenije hrabra Aleksandra otkriva zašto je preživela (FOTO)

Više javno tužilaštvo predložilo je sudu da Rebraču i njene saradnice Slađanu Mironju i Mirjanu Hristić osudi po zakonu zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Od optužbi protiv Rebračine majke Sandrine Bogunović Više javno tužilaštvo je nedavno odustalo. Postupak protiv njih je pokrenut 2010. godine, a danas, osam godina kasnije, biće im izrečena prva prvostepena presuda. Odbrana je tražila oslobađanje od optužbi.

Rebrača i ostale optužene terete se da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda “Katarina Rebrača” uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica “Infostana”.

ČUDO U CRKVI NA KOSOVU UOČI ĐURĐEVDANA: Iz vrbe u porti počela da curi voda i bela masa, sveštenici nemaju objašnjenje (VIDEO)

Vlasnica Fonda “Katarina Rebrača” je odbacila sve navode optužnice.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, J. Spasić)