‘OŠTRO REAGOVAO’: Izjava o kojoj Srbija treba da razmisli, Aleksina mama rekla ŠTA MISLI O SERGEJU TRIFUNOVIĆU (FOTO)

dragana

Foto: dnevno.rs/kolaž

Povodom tvita glumca Sergeja Trifunovića koji je izazvao veliku pažnju javnosti, a u kojem je oštro reagovao, po ocenama nekih “neprimerenim rečnikom”.

Zbog zastarevanja slučaja Alekse Jankovića iz Niša koji se ubio zbog vršnjačkog nasilja, reagovala je njegova majka Dragana Janković.

Ona je rekla da je u delu u kojem Trifunović pisao o Aleksi – sve tačno!

[adsenseyu5]

Prethodno se ogradila od političkog mišljenja kritika, pa i tvita kako je protumačen.

Ograđujem se od bilo kakvog komentara i kritika upućenih vlasti, opoziciji i uopšte politici. Sve što je Sergej izgovorio, a tiče se Alekse i Aleksinog zakona je tačno. Reviziju Aleksinog slučaja naložio je predsednik Aleksandar Vučić.

Utvrđena je zastarelost, bez obzira što smo mi godinama unazad tražili, pisali i opominjali da će se isto desiti. Svi su bili gluvi nemi i slepi. Odgovorni za smrt Alekse nikada neće biti kažnjeni, nagrada za sve utvrđene propuste im je direktorisanje i rad u prosveti i dalje, uz kvalitetan napredak, napisala je Aleksina majka na Fejsbuku.

Dodavši da “Aleksi više ništa nije bitno, nije na času, opravdano je odsutan i zaključena mu je jedinica”, rekla je i da su tu njegovi roditelji i nemir koji osećaju jer ih izjeda nepravda.

[adsenseyu1]

 Aleksin zakon je već godinu i više dana, kod predsednice skupštine Maje Gojković, jednoglasno je podržan i uzet u razmatranje sve političke opcije su podržale inicijativu, pa čak i ime samog zakona “Aleksin” – kaže Dragana Janković i konstatujući da Aleksin zakon nije usvojen – niti će biti.

Zašto? I na to pitanje je Sergej nažalost odgovorio. Kao majka zahvaljujem se Sergeju na tome, što iznosi brigu bes i očaj za stanje dece u Srbiji. Institucije moraju i treba da se bave decom.

Mi građani možemo da predložimo i pokrenemo inicijativu, treba da ukažemo na problem, i mi Aleksini roditelji koji smo sve to osetili na najgori mogući način, gubitkom deteta. Može odgovor glasiti i (NE) ali neka se odgovori.

A kako se oseća Aleksina majka… majke čija deca nisu živa ili se živa bore sa nasiljem u školama i duboko u sebi preživljavaju traume to je već široka tema… Aleksina majka je tužna i tužna Sergej, tako će ostati zauvek ukoliko pravda ne bude zadovoljena, napisala je Dragana Janković.

(Dnevne.rs /Izvor: Nedeljnik.rs)

[adsenseyu4]