OŠTAR ODGOVOR SRPSKIH SPORTISTA: Evo šta će uraditi naši olimpijci ako Kosovo dobije medalju u Riju (INFO)

olimpijske-igre

Foto: Reuters

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić izjavio je da su naši sportisti koji se takmiče na OI u Rio de Žaneiru dobili preporuku da napuste pobedničko postolje ako se na njemu nađu zajedno sa takmičarima iz samoproglašene države Kosova.

Udovičić je rekao da srpski sportisti imaju nekoliko preporuka kada je reč o ponašanju prema sportistima iz Kosova. Udovičić je izjavio da će naši sportisti takmičiti sa sportistima sa Kosova ako uopšte do toga i dođe.

[adsenseyu5]

On je naglasio da je ovakav stav zauzet kako naši takmičari ne bi ugrozili svoju poziciju na OI i da bi mogli da nastave takmičenje, jer bi verovatno u suprotnom bili suspendovani.

Ovakav stav je zauzet kako srpski sportisti ne bi ugrožavali svoju poziciju i dalje takmičenje.

“Neće biti susretanja, niti bilo kakvog intimiziranja naših sportista i sportista sa Kosova”, rekao je Udovičić i naveo da su sportisti sa Kosova smešteni u drugom kraju Olimpijskog sela u odnosu na naš olimpijski tim.

Prvi susret srpskih i kosovskih sportista mogao bi da se dogodi danas i to u streljaštvu. Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović će se boriti za medalje, dok će Kosovo predstavljati Urata Rama.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)