OSTAO BEZ OCA, MAJKE, BRATA, SESTRE I STRINE U JEDNOM DANU: Marko (15) za četiri godine nije pustio ni suzu!

tragedija

Foto: RTS

Na jučerašnji dan mali Marko Vučinić ostao je bez oca, majke, brata, sestre i strine kada je njihov automobil uleteo u ledenu reku. Svakog dana po povratku iz škole dečak odlazi da obiđe roditeljsku kuću.

O mami i tati, o bati i seki koje je pre četiri godine u trenu odneo Ibar Marko ne priča ni sa kim… Ne pominje ih, i nisam za ove četiri godine nijednom video da je zaplakao… Ni video ni čuo! Kako mu je u duši i srcu, on jedini zna.

U kanjonu Ibra, nadomak Kosovske Mitrovice, 11. aprila 2014. talasi reke u trenu su progutali celu njegovu porodicu. Mali Marko Vučinić danas je na groblju u selu Vuča kraj Sočanice, blizu Leposavića, zapalio sveće svojima, ocu Gojku (46), mami Dragici (40), seki Maji (13), bratu Andriju (6) i strini Snežani… Stegnuće hrabro srce dečačić kome je tek 15 godina i koji već pune četiri živi bez najmilijih koje je načas izgubio.

Milan Nikolić iz Sočanice, Markov brat od tetke i njegov zakoniti staratelj, otvorio je sa suprugom Sanjom malom Marku vrata svog doma. Milan i Sanja pružili su mu svu ljubav da mu samo malo olakšaju tešku tugu i život bez mame, tate, bata i seke…

Foto: Printscreen

Čuvaju ga kao svoje dete

– Vidim ga ponekad, zastane, zamisli se i zaćuti, i znam na koga tada misli… Srce da se pocepa od tuge – priča Milan Nikolić za Kurir.

KOMANDANT ODBRANE KOŠARA ODGOVORIO TAČIJU: Sram te bilo, što se hvališ sramotom!

Četiri godine od trenutka kada je „polom“ u ledeni Ibar sletelo petoro Vučinića i niko se nije spasao, Marko je đak prve godine Srednje medicinske škole u Kosovskoj Mitrovici. Svakodnevno putuje od Sočanice do Mitrovice autobusom. Dobar je đak, vredan, požrtvovan, umesto mame svako jutro u školu ga isprati ili Sanja, ili baka Gorica, ili deda Radojko…

– Ima Marko svoje drugare ovde u Sočanici, a i mi smo tu da ga prigrlimo, da ga zagrlimo, da ga razgovorimo, ne odvajamo ga ni u čemu, ni za sekundu od našeg Nikole, kome je četvrta godina, ni od naše Neve, kojoj je tek mesec i po dana – kaže Milan.

Sve zna da radi

Kad dođe iz škole, za Marka se zna – pravac roditeljska kuća. Tako je i vikendom i praznikom i svakog slobodnog trenutka.

Stavio je kolutove paradajza u saksiju sa zemljom: Pogledajte šta se desilo nakon 2 nedelje! (VIDEO) (FOTO)

– Vuče ga kuća, gledam ga samo koliko se trudi da je održi, da je sačuva, plevi okolo, kopa, čisti, ne staje… Povede sa sobom često i kerića Bucka da mu pravi društvo. Sve već zna da radi, poorali smo jesenas za vrtove, i čim vreme dozvoli, Marko i ja zasukaćemo rukave da sejemo, pa posle da okopavamo – rekao nam je Markov staratelj.

Foto: RTS

Činjenice

AUTOMOBIL PROKLIZAO

– Markova porodica je neposredno pre tragedija krenula u Mitrovicu

– Automobil je iznenada proklizao u krivini i kroz rupu u metalnoj ogradi sleteo u Ibar

ISPLIVAO ZABORAVLJENI SNIMAK: Pokojni Henderson tuče Rankovića oblivenog krvlju (VIDEO)

– Očevici su ih ubrzo izvukli iz reke, ali nikome nije bilo spasa

– Mali Marko je u trenutku nesreće bio u školi i zbog toga je jedini preživeo

(Dnevne.rs/Izvor: Zoran Šaponjić, Kurir.rs)