OSEĆALA SAM SE BEDNO: Tamnoputa Šveđanka doživela nekoliko neugodnih incidenata na letovanju u Hrvatskoj (FOTO)

kafic

Foto ilustracija: Dnevne.rs, pixabay

Švedska blogerka Tina Šeron koja se na Instagramu može pronaći pod nazivom Tina Sarafina pre dve godine je letovala u Hrvatskoj i doživela je nekoliko neugodnih, rasističkih incidenata o kojima je govorila u svom blogu

Tina je Hrvatsku posetila sa prijateljicom koja je poreklom iz Bosne i Hercegovine i razume hrvatski, zbog čega je u nekoliko navrata shvatila kakve komentare Tina dobija od Hrvata.

Prvi incident se dogodio kada su posetile salon lepote sa solarijumom. Muškarci okupljeni na ulazu dobacili su tamnoputoj Tini na hrvatskom, kako bi trebala da poseti solarijum. Sledeći incident dogodio se na plaži, gde su naišle na grupu domaćih muškaraca od kojih je jedan komentarisao da se Tina “već dobro ispržila na suncu”.

View this post on Instagram

Exploring Makarska riviera this lovely day 💙

A post shared by Tina Sharon (@tinasarafina) on

– Bilo mi je neugodno. Plaža je mesto gde si praktično u donjem rublju, potpuno si izložen, a ja sam bila jedina tamnoputa osoba u grupi.

Čitavi dan nisam bila raspoložena zbog toga, opisala je Tina kako se osećala.

Blogerka je opisala i trenutak kad ju je jedan muškarac pitao da se fotografiše sa njime samo zato što ima tamnu boju kože.

– Izdvojio me je samo zbog boje moje kože, to je rasistički, ali pristala sam na fotografiju, objasnila je blogerka koja je tokom odmora odlučila da se ne nervira zbog takvih komentara i da ne dopustiti da joj takvi pokvare odmor

View this post on Instagram

My current view 💙

A post shared by Tina Sharon (@tinasarafina) on

– Šveđanka otišla u Hrvatsku na Nikada nisam doživela takve stvari, ne mogu da se setim da mi je neko ikad govorio takve stvari zbog boje kože.

-Srećom imam samopouzdanja i volim sebe pa me to nije dotaklo, zaključila je Tina koja je uprkos neugodnostima pohvalila hrvatsku obalu i prirodne lepote.

   

Dnevne.rs,Blic.rs, Index.hr

1 Comment on "OSEĆALA SAM SE BEDNO: Tamnoputa Šveđanka doživela nekoliko neugodnih incidenata na letovanju u Hrvatskoj (FOTO)"

  1. Ne treba zbog toga da she oseca lose niti da u svemu vidi rasizsm. Imam sins kome je otac is Afrike I znam da ponekad I njega tako nesto iiznervira ali sad razume kad su ljudi dobronamerni ili kad se samo nasale.

Comments are closed.