OPLJAČKANI U CRNOJ GORI: Ukrali im sav prtljag, čak i mokar kupaći kostim i grickalice (FOTO)

obijanje

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Porodica Stojadinović iz Apatina opljačkana je kod Drobnog pijeska nadomak Budve u Crnoj Gori kada su na putu kući sa mora stali da popiju kafu. Ukrali su im sve iz automobila, čak i mokar kupaći sa zadnjeg sedišta i dečiji ranac sa grickalicama.

Glava porodice Ilija objašnjava nam da je sa suprugom i šestogodišnjim sinom odlučio da napravi pauzu na povratku kući kod čuvene plaže kako bi se osvežili.

– Poneli smo sa sobom samo ono što smo imali na sebi, a bili smo u kupaćim i šorcevima i majicama. Na sreću da smo uzeli torbu sa dokumentima. Ja sam čak ostavio telefon u kolima.

Bili smo kratko na kafi jer je počela kiša i kada smo se vratili do kola videli smo razbijen zadnji levi prozor. Prvo sam pomislio da nas je neko kolima udario, ali kada smo prišli videli smo da smo opljačkani – priseća se potrešeno Ilija.

Kaže da su im iz kola odneli bukvalno sve – kofere, tašne, obuću, pa čak i dečiji ranac sa grickalicama i flašu vode koju su poneli kao osveženje.

– Nestala nam je sva garderoba, odeća, obuća, nakit, laptop, telefon. Ukrali su i dečiju torbu. Šteta je veća od 2.000 evra. Nismo znali šta da radimo i zaustavili smo jednog čoveka koji je kada je video srpske tablice odmah nam ponudio novac barem za gorivo do kuće.

Učili su me da mrzim Srbe, “oni su anti-krst”, a ja sam ih sve više voleo: Ispovest Hrvata koji ne slavi “Oluju” stiglo je u pravi čas (FOTO)

Zahvalili smo mu se i pozvali policiju koja je iz Budve stigla brzo, ali je tek tu krenula agonija. Bili su jako nonšalantni, uzeli su otiske, ali su odmah rekli da nema od toga ništa zato što je padala kiša.

Zatim smo otišli u stanicu policije gde su napravili izveštaj i dali nam potvrdu da smo opljačkani – priča nam Ilija uz napomenu da nisu bili jedini koji su opljačkani na parkingu.

– Tu se našao i jedan bračni par iz Mađarske kojima su isto sve odneli iz auta. Oni su malo gore prošli zato što su im ukrali i sva dokumenta i pasoše, a crnogorski policajci su bili izuzetno neprijatni i rekl i su da ne mogu da im pomognu – priča nam Ilija.

Dodaje da su se isto tako nonšalantno ponašali i prema njima, te da nisu želeli ni da im pomognu da pronađu barem neki najlon kojim bi mogli da zaštite razbijeni prozor.

provala

Foto: privatna-arhiva

– Preselo nam je letovanje i nažalost nismo bili jedini. Na granici su nas pitali šta se desilo i kada smo im rekli samo su kratko odgovorili: ”Vi ste ne znamo ni koji po redu koji se vraćaju opljačkani” – kaže Ilija koji se ne nada da im će išta od stvari biti pronađeno i vraćeno.

(Dnevne.rs /Izvor: Z. Čonkaš, Blic)