Ona nije dobro, nikad neće biti kao što je bilo”: Malčanski Berberin ponovo pokušao da prevari sud, devojčicin deda ogorčen

ubistvo

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Posle ročišta, na kojem je pred sudom prvi put govorila dvanaestogodinja devojčica iz Suvog Dola kod Niša za čiju je otmicu i zlostavljanje optužen Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski Berberin, njen deda Miodrag S. govorio je za medije o tome u kakvom je zdravstvenom stanju njegova unuka.

– Naše dete je u takvom stanju da više nikada neće biti kao što je bilo, očigledno je da ima traume. Uopšte nije tačno da je detetu dobro, nije dobro, a za ovog čoveka sud treba da donese odluku koja je merodavna, koju je zaslužio.

– U ovoj situaciji meni nije jasno šta je to sudstvo koje ne može da odluči za ovakvog zločinca i pedofila, koji nije uopšte uračunljiv. Zbog čega se ovakva situacija razvlači ako je sve argumentovano papirološki, da jednostavno ne može da se donese neka odluka koja je merodavna i koju je zaslužilo – zapitao se devojčicin deda.

Inače, Malčanski berberin, koji je optužen za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša, pokušao je da, kao i prošlog puta, odloži i današnje ročište, ali je sud odbio njegov zahtev pa je preko video linka svedočila zlostavljana devojčica.

PROČITAJTE JOŠ: Požar uništio rezervat prirode u Vojvodini: Potpuno je stradao biljni i životinjski svet

– Glavni pretres u predmetu optuženog Ninoslava Jovanovića je održan, optuženi je tražio odlaganje iz istih zdravstvenih razloga iz kojih je i prethodnog puta odloženo. Sud nije prihvatio molbu za odlaganje, glavni pretres je održan, ispitivana je maloletna oštećena, koja ima status posebno osetljivog svedoka, prema pravilima Zakonika o krivičnom postupku o ispitivanju posebno osetljivih svedoka, iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i upotrebom tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka. Sledeći glavni pretres je zakazan za 14. oktobar 2020. godine u 11 časova – saopštila je portparol Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

 

(Dnevne.rs/Blic.rs)