Okačio je sliku koja provocira sve koji žive u inostranstvu i izazvao lavinu komentara na internetu: Očigledno je pogodio tačno u živac (FOTO)

zubar-meso

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

– Mi bar odemo, pa se vratimo, a vi što ostajete ne vidite dalje od nosa – odgovorio mu je jedan gastarbajter

Svima je dobro poznato zašto gastarbajteri leti dolaze u Srbiju: da obiđu porodicu, pokažu nove automobile koje su (uglavnom) iznajmili specijalno za tu priliku, ali i da obave neke druge poslove.

Jedan muškarac lepo je to opisao u tri fotografije i objavio na gastarbajterskoj grupi. Izgleda da je pogodio pravo u živac, pošto su komentari na ovo prilično negativni.

Korisnik Fejsbuka je na jednoj objedinio tri fotografije i napravio kolaž na kom je prikazao najupečatljivije radnje koje svaki gastarbajter uradi čim dođe u rodnu grudu.

1. Novac koji se zaradi u inostranstvu troši se na gradnju što veće kuće u kojoj, doduše, niko neće živeti (osim njih, 10 dana godišnje kad navrate).Ali, bitno je da kuća bude veća od komšijine i ukrašena – gipsanim lavovima i drugim životinjama na kapiji – patuljke više niko ne koristi, iz očitih razloga.

2. Obavezno se raspali roštilj nasred dvorišta, pa se na njemu izvrti pozamašna količina mesa. Sve se, naravno, zalije pivom, odvrnu se narodnjaci i pojačaju na najjače.

Foto: Stanić Z.

3. Kao što stranci dolaze u Srbiju zbog medicinskog turizma, odnosno, jeftinijeg lečenja, tako i Srbi pohitaju u domovinu da reše sve zdravstvene probleme.Među obaveznim posetama su one u kojima se druže sa zubarom jer im se više isplati da iskeširaju avionsku kartu i plate zubarske usluge ovde, nego da se tamo samo leče.

DETALJI TURBULENTNOG RAZVODA KEMIŠA I VESNE ZMIJANAC: Varala me je s Bosancem! Bio nam je kućni prijatelj, ne bih NIKAD POSUMNJAO NA NJEGA!

Ima tu još stavki koje bismo i mi mogli dodati, ali ćemo se zadržati na ovoj slici koja je izazvala revolt gastosa.

– Ja sam zaradio, ja imam pravo da trošim pare kako hoću u svojoj zemlji. Logično je da ću ovde zidati kuću, a ne u Hamburgu, u kom živim – napisao je ispod slike jedan od korisnika.- Mi bar odemo, pa se vratimo, a vi što ostajete ne vidite dalje od nosa – nadovezao se drugi.

           

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)