OGLASIO SE MUP: Zoran Babić nikako nije mogao da BUDE VOZAČ u vreme nesreće

udes

Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/Zoran Zestic

Na snimku saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu, jasno se vidi trenutak saobraćajne nezgode, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov. Na osnovu snimka je jasno i da direktor Koridora Srbije Zoran Babić nije mogao da bude vozač, dodao je on.

“Povodom informacija koje su se pojavile u medijima da na snimku saobraćajne nezgode, koja se dogodila 31. januara 2019. godine na naplatnoj stanici Doljevac ‘nedostaju dva minuta ključna za postupak’, obaveštavamo javnost da je snimak koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu, a u koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo uvid, autentičan i da se na istom jasno vidi trenutak saobraćajne nezgode, kao i trenutak kada vozač izlazi iz vozila, normalnim hodom, obilazi oko vozila i otvara suvozačeva vrata”, naveo je Arsov u pisanoj izjavi.

S obzirom na povrede koje je u nezgodi zadobio direktor Koridora Srbije Zoran Babić, istakao je Arsov, jasno je da on nije mogao da bude vozač i da sa polomljenom butnom kosti obiđe oko auta i otvori suvozačeva vrata.

“Na snimku se može videti i kako jedno lice iznose iz automobila marke ‘škoda’ i da se kasnije to lice unosi u vozilo hitne medicinske pomoći”, naveo je načelnik Uprave saobraćajne policije.

DOŠAO IZ SLOVAČKE PA NASTRADAO: Potresna sudbina poginulog u eksploziji ZORAN JE IZGUBIO ŽIVOT JER JE HTEO DA POMOGNE!

Podsetimo, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu Insajderu je rečeno da su im Putevi Srbije dostavili snimak sa nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac, a u vezi s nesrećom u kojoj je učestvovalo vozilo Koridora Srbije, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, ali da na njemu nedostaje deo snimka od dva minuta bitan za postupak.

U Tužilaštvu su rekli da je nakon izvršenog uvida u dostavljeni disk utvrđeno je da “na snimku panoramske kamere koja snima sa naplatne stanice Doljevac u pravcu ka Nišu nedostaje deo snimka za period od 8.30 do 8.32 časova“, a “događaj od značaja za vođenje postupka zabeležen je baš u tom periodu“.

     

(Dnevne.rs/Espreso.rs/izvor: N1)