Oglasio se Bakir Izetbegović posle donacije Srbije: “Nekoliko hiljada vakcina neće nešto puno promeniti”

BiH

Foto: EPA

“Svaki gest dobre volje je dobrodošao”, izjavio je Bakir.

Lider bošnjačke SDA Bakir Izetbegović, iako nije bio sposoban da preko svojih poznanstava, veza ili prijateljstva obezbedi ni jedno jedino cepivo za svoju državu i narod koji umire od kovida-19, oglasio se danas.

Povodom donacije Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u vakcinama protiv korona virusa, rekao je da nekoliko hiljada doza Astrazeneke neće nešto puno promeniti, ali da to jeste gest srpskog predsednika, a svaki gest dobre volje je, kaže, dobrodošao. Vučić je danas u Sarajevo dopremio 5.000 vakcina, odnosno 10.000 doza vakcine AstraZeneka, što je prvi kontigent vakcina za potrebe Federacije BiH.

– Nekoliko hiljada vakcina neće nešto puno promeniti, ali to jeste jedan gest gospodina Vučića. Svaki gest dobre volje je dobrodošao, nadam se da ćemo ići i u rešavanje težih pitanja – rekao je Izetbegović, preneli su sarajevski mediji.

PROČITAJTE JOŠ

BRANIMIR NESTOROVIĆ: Poslušajte me, nikada više nećete imati problem sa VIŠKOM KILOGRAMA

On je, kao i ranije danas bošnjački član Predsedništva BiH i njegov partijski kolega Šefik Džaferović, rekao da je “ovaj Vučićev čin u suštini uzvraćanje usluge”.

– Ja ovaj lep i simboličan gest vidim kao uzvratni na ono što je BiH uradila pre nekoliko meseci u Sandžaku, kada su naši lekari otišli da pomognu – naveo je lider SDA.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)