OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Ne morate da menjate tablice i saobraćajnu dozvolu ove godine, osim ako ne pripadate ovoj grupi

cip

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Svi oni kojima tablice i saobraćajna dozvola ističu u ovoj ili narednoj godini, neće morati da troše novac na zamenu saobraćajne jer je rok važenja produžen za još dve godine.

Kako je za portal 021 pojasnila vlasnica servisa “Auto-tehnike” Gordana Drageljević, prošle godine doneta je zakonska uredba kojom je omogućeno produženje važenja registarskih tablica sa sedam na devet godina.

– Kada se počelo sa izdavanjem novih tablica 2011. godine Pravilnik o registraciji vozila je propisao da je rok važenja od sedam godina. Međutim, ono što mnogi vozači ne znaju je da je Pravilnik izmenjen i da je taj rok sada produžen na devet godina osim onih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y – kaže Drageljević.

Ona napominje da svi oni kojima saobraćajna ističe još uvek ne moraju da računaju na dodatni trošak jer će prilikom registracije dobiti potvrdu od strane MUP-a da se važnost saobraćajne dozvole produžava.

PRETI MU ZATVOR U HRVATSKOJ: Fotkao selfi sa KOKARDOM NA GLAVI, na slici je i hrvatski policajac!

– Ta potvrda se izdaje na srpskom i engleskom jeziku. Veoma je bitno da vlasnici vozila čuvaju ovu potvrdu i nose je sa sobom, naročito prilikom putovanja u inostranstvo, a i prilikom narednih registracija – navodi Gordana Drageljević.

PROCURELI DETALJI VEŠTAČENJA: Nakon ubistva ovo se dešavalo sa telom Jelene Marjanović (INFO)

Po isteku važenja ove potvrde, odnosno devet godina od dana izdavanja tablica vozači će biti u obavezi da ih zamene.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: 021.rs)