OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Kada budete registrovali kola možda ćete morati da izvadite i novu saobraćajnu (SPISAK AUTOMOBILA)

policajac

Foto: AP /Tanjug

Vlasnici automobila iz A, B i C segmenta predstavljaju potencijalnu metu novog zakona prema kome će vozilo, od ove godine, umesto na 5 biti registrovano na 4 mesta

Kada sledeći put odete na redovnu godišnju registraciju svog automobila, može da se desi da vam zatraže da izvadite novu saobraćajnu dozvolu.

Pred nekim vlasnicima četvorotoškaša su novi nameti, doduše jednokratni.

Koliko će vas to koštati zavisiće od toga kakvu “mašinu” vozite.Sistem registrovanja zasnovan na kubikaži, smatraju neki, ima mnogo mana.

Dodatnu predstavlja činjenica da će opet morati da posegnu za novčanikom.

https://www.dnevne.rs/magazin/pre-tri-godine-se-povukla-sa-malih-ekrana-evo-sta-voditeljka-farme-aleksandra-jeftanovic-radi-danas

Novu saobraćajnu dozvolu će morati da plati, ko drugi do vozač, i ona će koštati nešto manje od 1.500 dinara.

I donekle bi sve bilo u redu da kod pojedinih vozila za novu saobraćajnu dozvolu nije potrebna potvrda proizvođača koja se takođe plaća. Koliko, zavisi od toga šta vozite, ali potvrda će vam iz džepa “izbiti” najmanje 1.500 dinara.

Vlasnici automobila iz A, B i C segmenta (ako je tip vozila – kupe, rizik se dodatno povećava) predstavljaju potencijalnu metu novog zakona prema kome će vozilo, od ove godine, umesto na 5 biti registrovano na 4 mesta. Problem predstavlja zadnja klupa odnosno broj putnika koje možete tu da smestite.

Ovaj broj je za zadnju klupu do sada bio regularnih 3 mesta. Međutim, to će se u budućnosti promeniti pa ćete svoje vozilo morati da registrujete na 2, odnosno ukupno 4 mesta.

Kako se veličina ljudi nije menjala, kao ni vozila, odnosno problematični modeli od kako su napustili fabriku, glavno pitanje je zašto ta vozila nisu od početka važila na 4 mesta?

Da li je to propust nekih državnih organa ili možda proizvođača, to još uvek ne znamo, ali svima je jasno da to sigurno nije krivica vozača. Svejedno, upravo oni će morati da snose finansijski teret.

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA JANUAR 2018: Uzbudljiv i buran period za Bika, vreme strasti za Devicu, Vodolija pronalazi sreću (ASTROLOGIJA)

Kod automobila, kao što su “ford ka”, “ford puma”, je to i jasno, pa nema potrebe za dodatnim objašnjenjima. Međutim, spisak automobila je poduži i obuhvata i neka druga, značajno veća, vozila.

Među automobilima na koje se ovaj zakon odnosi i već primenjuje su i: “mercedes-benz CL 500″, “renault twingo”, “volskwagen buba”.

Ceo spisak vozila pročitajte OVDE.

Spisak navedenih vozila nije konačan, odnosno moguće su izmene kada su u pitanju podmodeli i generacija. Takođe, može se očekivati da će se spisak ovih vozila proširiti na još neka.

Foto - Ilustracija: Pixabay

Foto – Ilustracija: Pixabay

Prema jednom od komentara na ovu vest, deluje da su se neki od vozača pomirili s tom situacijom.

– Nažalost je tako, ja imam “suzuki wagon”, prilikom registracije su me pitali da li želim da platim neku taksu, ako se dobro sećam oko 12.000 dinara, da sam platila dobila bih dozvolu da registrujem auto za 5 osoba, a pošto nisam, menjala sam saobraćajnu i sad sam registrovana za 4 – navodi Tijana.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

4 Comments on "OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Kada budete registrovali kola možda ćete morati da izvadite i novu saobraćajnu (SPISAK AUTOMOBILA)"

  1. Ovo je stvarno preterivanje !!!Definitivno nas pljackaju !! Opsta otimacina !!umesto da pomognu narodu i olaksaju i ovako tezak zivot oni nam daju nove i nove namete!!!SRAMOTA
    Stidim se svoje drzave!!!

    • Xaxa ako platis 100e dobijes odobrenje za 5 mesta.. znaci 5 covek ce biti sigurniji u automobilu sa 100e.BANDO LOPOVSKA. RADIM ZA 200E sramoto id drzave.

    • nije stvar,sto ces da registrujes na broj putnika,nego moras u predstavnistvo firme marke automobila da saljes molbu da COC Obrazac..Ja sam vec to uradio za bmw cupe.DHL za nemacku pa ovde pa cekas u zavisnosti 2 do 3 nedelje ,za obrazac i zatim predas za registraciju

  2. Vec sam platio prilikom produzenja registracije za Twingo 2002. godiste gde se lepo u autu vidi da ima 4 sedista sa pojasevima, a oni su upisali 5 sedista , sada prilikom produzenja morao sam platiti novu saobracajnu iako su mi rekli da su oni krivi jer taj auto proizveden sa 4 sedista. Nije vredelo moje negodovanje da su oni duzni ispravljati svoje greske na svoj, a ne na moj racun, morao sam platiti.

Comments are closed.