NOVI TEŠKI DETALJI: Supruga znala šta monstrum radi (INFO)

supruga

Novi teški detalji o silovanju hendikepirane devojčice I. M. (15) iz sela Provo kod Vladimiraca. Saznanjima iz istrage potreseni i tužilac i policajci. Zločin otkriven u petak

Bludničenju Dragana Milijančevića (48) nad hendikepiranom ćerkom I. M. (15), bar jednom su prisustvovali trojica braće i sestra, uzrasta od sedam do 14 godina – saznaju “Novosti” od izvora iz istrage. Zločin je otkriven u petak, kada se majka Bogdanka Mileusnić (40) poverila socijalnim radnicima, da bi se, na zaprepašćenje svih, ispostavilo da je nesposobna devojčica – u šestom mesecu trudnoće!

Bogdanka Bojana Mileusnić (40), u Centar za socijalni rad došla je da se izjasni da li želi da preuzme svoje osmorođeno (!) dete, koje je ostavila u porodilištu odmah po rođenju, pre dva meseca. Verovatno uspaničena, jer je stomak kod nesposobne kćeri počeo naglo da raste, socijalnim radnicima je ispričala da njen nevenčani suprug ima običaj “da živi” sa I.

– Otac je osumnjičen za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, za koje je zaprećena vrlo ozbiljna kazna – potvrdio je viši javni tužilac u Šapcu Zoran Obradović. – U ovakvim slučajevima, svedočenja očevidaca nisu od presudnog značaja jer postoji materijalni dokaz. Nažalost, kod ove devojčice to je poodmakla trudnoća.

[adsenseyu1]

Obradović ne krije da su on i njegove kolege bile sumnjičave prema iskazu majke, dok ih frapantni izveštaj ginekologa nije potpuno šokirao. I. M. je, kaže tužilac, odmah smeštena u šabačku bolnicu, i o njenoj daljoj sudbini će odlučivati tim stručnjaka.

MNOGO DECEU kući Milijančevića, pored Dragana i Bogdanke, živi još četvoro dece osnovnoškolskog uzrasta, kao i Draganovi roditelji Persa i Milan. Šta su deca preživljavala, ne smemo ni da zamislimo, a kako će reagovati socijalni radnici nakon ovakvog ishoda sa malom I. M., moglo bi da se pretpostavi. Pogotovo jer je napastvovana devojčica, po hitnom postupku, u petak oduzeta od roditelja.

On nije mogao da nam potvrdi, ali iz izvora bliskih istrazi, “Novosti” saznaju još jedan užasan detalj. Kada se majka Bogdanka suočila sa mogućnošću da joj suprug ode u zatvor, policajcima je pokušavala da objasni da Dragan “nije tukao devojčicu, već da je samo…”

Policajci, koji ne žele da im pominjemo imena, kažu da su im kolege koje rade na slučaju ozbiljno potresene i da ne mogu da shvate kako je ovako nešto promaklo socijalnim radnicima, komšijama, učiteljima, nastavnicima, pa i čitavoj društvenoj zajednici.

Meštani Prova, gde Milijančevići žive, znaju da su članovi ove porodice dugogodišnji korisnici socijalne pomoći. Jedni su ih žalili zbog nemaštine, a drugi osuđivali zbog tolikog broja dece, koje nemaju kako da prehrane. Posebno jer je Bogdanka, kažu, stalno bila trudna, da bi poslednjih troje dece koje je rodila jednostavno ostavila u porodilištu.

Devetogodišnja sestra nesrećne I. M., sa kojom su “Novosti” imale priliku kratko da razgovaraju, očigledno shvata da je otac radio nešto loše. Ali, nevešto ga brani skrećući razgovor na stomačni grip “koji je sada česta pojava, pa je Ivana od toga dobila veliki stomak”.

KAZNA

Silovana devojčica, iako ima 15 godina, usled cerebralne paralize, fizički je uzrasta deteta od 7 godina. Višestruko je ometena u razvoju, nerazgovetno govori, ne čuje i ne vidi dobro, mršava je i neuhranjena.

Kazna za obljubu nad nemoćnim licem je od dve do 10 godina.

[adsenseyu1]

(A. DELIĆ /novosti)