‘NOVI MESI’: Fudbalski svet ODUŠEVLJEN ČUDOM od deteta iz BOSNE, ima 7 MILIONA pregleda na Jutjubu! (VIDEO)

fudbal

Foto: prinskrin /jutjub/ Dnevne.rs

PRIJEDOR – Almedin Brkić ima šesti godina, a na Jutjubu već ima više od 6,9 miliona pregleda, gde je poznat kao “novi Mesi”.

Almedin je rođen u glavnom gradu Kanade Otavi, gde se njegov otac Nedžad doselio ratne 1994. godine iz Prijedora. Stariji Nedžadov sin Muamer je počeo da trenira fudbal i jednom prilikom na trening je došao i Almedin. Gledajući brata kako igra, zatražio je da i on uđe na teren.

“Muamer je trenirao kod Zije Ništovića koji je igrao u Veležu i radio je u nekim klubovima u bivšoj Jugoslaviji. Jednom je i Almedin došao da ih gleda. Zatražio je da uđe, ali nezgodno je bilo Ziji pustiti Almedina u igru zbog straha da ga ne povrede stariji dečaci. Pustili smo ga na moju odgovornost. Usledilo je nešto neverovatno.

[adsenseyu5]

Nisam mogao da verujem kako igra, kako vidi stvari i kako se ponaša na terenu. Ovde u Otavi ga već znaju”, kaže otac Nedžad.

On je odlučio da snimi sina i postavi na jutjub kako bi dobio mišljenje drugih. Nije ni zamišljao da će taj video zapis postati popularniji od video zapisa mnogih poznatih fudbalera. Na primr, najgledaniji video zapis Edina Džeke ima 4,4 miliona pregleda, Miralema Pjanića 2,1 ili, recimo, Memfisa Depaja koji ima 1,7 miliona.

[adsenseyu1]

“Snimak je izazvao oduševljenje i sada ima 6,8 miliona pregleda. Svima je interesantno kako se jasno vidi da mu je veština urođena. Ni mnogi odrasli ljudi ne znaju loptu tako tehnički dobro udariti. Njegov rođendan je 1. jula, a taj video zapis je sniman baš u tom periodu. On je imao tačno pet godina i to govori koliko je prirodno ono što vidite. Pokazuje da je to ‘majka priroda’, jer se jasno vidi razlika u odnosu na ostale dečake”, govori Nedžad, prenosi portal Klix.ba

Nedžad je sina odmah upisao u akademiju OSU koju vodi Pol Haris, čovek koji je deset godina radio u akademiji Evertona. I Haris ima samo najbolje riječi za Almedina, ali i on i Nedžad se slažu da ne smeju da ga požuruju i da je rano pričati o velikim stvarima.

Foto: ReutersFoto: ReutersAlmedinov video snimak objavila je i italijanska Gazeta delo Sport koja je u naslovu napisala “Almedin ‘Mesi’ Brkić: 5 godina, zapamtite ovog malog”.
(EPK)