Novaku SLOMLJENO SRCE: Slika koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim! (FOTO) (VIDEO)

djokovic

FOTO: LUCAS COCH / EPA;

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama gde je naveo da mu je ‘srce slomljeno’ zbog strašnih fotografija koje obilaze svet.

Požari pustoše brazilske šume, a gusti dim prekrio je nekoliko gradova poslednjih dana, dok se predsednik Brazila Žair Bolsonaro suočava sa sve većom kritikom zbog masovnog uništavanja Amazona.

Svemirski istraživački centar Brazila (INPE) saopštio je da su požari u amazonskoj prašumi u toj zemlji dosegli rekordan broj sa 72.843 požara registrovana do sada

FOTO: EPA

Slike požara koje su obišle planetu nisu ostavile nikoga ravnodušnim, pa tako ni prvog reketa sveta Novaka Đokovića koji se oglasio na društvenim mrežama u poslao poruku podrške

“Srce mi je slomljeno”, napisao je Nole pored fotografije šume u plamenu

Zašto gori Amazonija?

Šumski požari se obično događaju tokom sušne sezone u Brazilu, ali se i namerno pale kako bi se nelegalno raskrčila šuma i dobio prostor za gajenje stoke.

Podaci Nacionalnog instituta za svemirska istraživanja pokazuju da je više od 72.000 požara gorelo između januara i avgusta ove godine brazilskom delu Amazonije. Ovo je najveći broj zabeležen od kada su merenja započeta 2013. godine. Iz Instituta je saopšteno da je do prošlog četvrtka zabeleženo više od 9.500 požara, uglavnom u Amazoniji.

Tokom 2018. godine, zabeleženo je ukupno 40.000 požara, naveli su iz instituta.

MILIONI SU U IGRI: Sprema se još jedan ANTI-SRPSKI FILM u komšiluku

Na satelitskim snimcima vidi se da je najzapadnija brazilska država Roraima pokrivena tamnim dimom, dok je u susednoj državi Amazonas proglašena vanredna situacija zbog požara.

       

(Dnevne.rs/Izvor:kurir.rs / kurir sport)