“NOVAK JE ZASUKAO RUKAVE I POČEO DA RADI, ZANEMELI SMO”: Porodica sa sela kod Kopaonika bez daha priča kako se teniser snašao na zasadu (FOTO)

djokovic

Foto: Privatna arhiva

Porodica Dobrodolac iz Brzeća nadomak Kopaonika doživela je da im Novak Đoković pomaže da sakupljaju krompir iz njive i utovare ga u prikolicu.

Kako je porodica opisala, nije moglo u životu da ih snađe ništa lepše od neočekivane posete najboljeg tenisera sveta.

Novak već nekoliko dana sa svojom porodicom i decom iz svih krajeva Srbije boravi u Brzeći u okviru „Drugarijade“, koju sprovodi Fondacija „Novak Đoković“.

Pored svih aktivnosti koje ima, najbolji srpski teniser je još jednom pokazao koliko je neposredan u kontaktu sa obožavaocima.

Tako je nakon šetnje primetio ljude u polju koji su sakupljali krompir. Prišao im je i pitao da li im treba pomoć.

baka

Foto: privatna arhiva

– Zanemeli smo. Nismo znali šta da mu kažemo. I kako bi. U jednom trenutku sakupljaš krompir iz njive, podižeš glavu i vidiš, glavom i bradom Nole stoji pored tebe i pita je l‘ ti treba pomoć. Pa to ni u snu ne bih doživeo – započinje za njega nestvarnu priču Tiosav Dobrodolac iz Brzeća.

Prvo što je Nole uzeo, bila je kofa u koju se sakuplja krompir. I kako kažu Dobrodolci, raširio se po polju kao kad juri loptice na teniskim mečevima.

– Pomogao nam je da iz skoro celog zasada izvadimo krompir i stavimo ga u džakove.

Čak je tražio da mu pokažemo kako se vezuju. Sve ga je zanimalo. Mogu da vam kažem da mi se ispunio san. Upoznao sam Novaka Đokovića i to na, za mene, spektakularan način – objašnjava uzbuđeni Tiosav. Ni njegov otac Goran nije krio zadovoljstvo. Ali, nije ni hteo da odbije Novakovu pomoć.

– Čovek je zasukao rukave i počeo da radi. Još ja mu kažem da će da se isprlja. Ništa. Nastavio je da radi. Još me usput ispitivao o vrsti krompira, da li ga prskamo… Sve ga je zanimalo. Ponašao se potpuno prirodno. Mene je to iznenadilo jer on je ipak svetska zvezda – kaže Goran Dobrodolac.

A kako se sve to pretvorilo u dobro druženje govori i činjenica da su nedugo zatim na njivu stigli i Novakovi roditelji.

Foto: Privatna arhiva

– Nole im je rekao da pogledaju baku, moju majku koja sa 85 godina kupi krompir brže od svih nas. Ja sam bukvalno stajao pored prikolice i gledao ga kako stavlja džakove na ramena i ubacuje ih. I dalje sam pod velikim utiskom – rekao nam je Goran.

Kaže da nije očekivao da će Novakova fotografija koju je postavio na Instagramu izazvati tako veliku pažnju.

– Sišao sam narednog jutra do Brusa. Kad ono, počinju ljudi da me zaustavljaju, da me pitaju o Novaku.

Jedan mi je rekao da sam sad i ja postao zvezda – priča kroz osmeh Doborodolac.

   

(Dnevne.rs /Izvor: Nenad Božović, Blic)