NOMINOVAN ZA NAJBOLJE BRENDIRANJE U AMERICI: Vranjanac redizajnirao DOLAR i na novčanici od 100 apoena stavio lik Srbina (FOTO)

dizajner

Foto: Privatna arhiva

Redizajn američkog dolara, rad 24-godišnjeg Vranjanca Miloša Zlatanovića nedavno je od strane uticajnog magazina “Graphic Design USA” iz Njujorka nominovan za najbolje brendiranje u 2017. godini. Redizajn predstavlja njegovu viziju novčanica od 50 i 100 američkih dolara 21. veka

Miloš se već neko vreme dizajnom bavi profesionalno. Trenutno živi i radi u Čikagu kao grafički dizajner u timu kompanije “McDonald’s” na njihovim kampanjama za područje celih Sjedinjenih Američkih Država. Dobio je vrstu radne dozvole koja se daje posebno nadarenim stručnjacima u određenoj struci.

[adsenseyu5]

Na novčanici od 100 dolara je Nikola Tesla, naučnik koji je SAD-u i svetu dao puno. Smatram da je njegov doprinos čovečanstvu neizmeran i kao državljanin Amerike zaslužuje da se tu nađe – kaže Miloš.

MARJANOVIĆ STRAHUJE ZA SVOJ ŽIVOT: Zoranu upućene strašne pretnje u Centralnom zatvoru

On dodaje da se na zadnjoj strani ove novčanice nalazi Teslin toranj kojim je planirao da obezbedi besplatu solarnu bežičnu energiju za sve, ali su korporacije, videvši da to ne mogu da naplate, prestale da finansiraju projekat.

dizajn

Foto: privatna arhiva

Na novčanici od 50 dolara nalazi se portret Martina Lutera Kinga, borca za ljudska prava i jednakost svih rasa u Americi, dok je na zadnjoj strani simbolizovana jednakost za koju se King borio.

Miloš za Južne vesti objašnjava da je sve počelo kad je otišao iz Srbije.

Da nisam otišao, ništa od ovoga se verovatno ne bi desilo. Volim da dizajniram novac isto onoliko koliko volim da ga pravim! Svi volimo novac, on je uvek “in“. Ja sam tu da ponudim ideju i dizajn i čujem mišljenja – kaže Miloš.

[adsenseyu1]

Iako trenutno živi i radi u Americi, student je završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Pored grafičkog dizajna, bavi se animacijom, ilustracijom, crtanjem, muzičkom produkcijom, a kad god ima slobodnog vremena, posvećuje ga sportu.

STEVAN ZATEKAO JEZIV PRIZOR U TORU: 40 ovaca sa rasporenim utrobama ležalo u krvi, odgovor INSTITUCIJA skandalozan! (FOTO)

Prve korake u svetu umetnosti napravio je u vranjskoj Školi animiranog filma, a zatim u Likovnoj radionici.

NOVI DETALJI UBISTVA U BORČI: Ubica udarao čekićem po glavi Jelenu, a zbog jednog detalja NIKO NIJE ČUO njene vriske

(Dnevne.rs/Izvor: Južne vesti.com)

[adsenseyu4]