NOLE, TATKO NA TENIS! Slavkina pesma o SRPSKOM TENISERU na niškom dijalektu postala svetski hit!

novak

FOTO: JASON SZENES / EPA;

Slavka Masoničić Vojinović je profesor engleskog jezika u penziji, sada prevodilac, ali najviše voli da piše pesme, i to na niškom dijelektu.

Pre pet godina je na “niškom” napisala i pesmu o Novaku Đokoviću, ili, kako ona voli da kaže, o našem Noletu.

Pet godina je pesma živela svoj život u jednoj od Slavkinih knjiga, a onda je preko noći postala hit na društvenim mrežima kada je Đoković osvojio US open.

Na žalost, bolest je bila jača od njega: Dragan Jovanović se povlači iz glume! (INFO)

Slavka je sva ushićena Novakovom pobedom pesmu objavila na fejsbuku, a onda joj je prijateljica javila da pesma ima 600 deljenja. Kada je autorka pesme posle dan pauze uspela da pronađe malo vremena da pogleda svoju stranicu ostala je bez reči. Pesma je za samo jedan dan imala preko 2.500 deljenja.

“Nisam mogla da verujem šta se dešava”, priča Slavka.

“Znam da je ovom uspehu pesme doprinelo to što svi volimo Novaka, što je za našu zemlju učinio više od svih, ali sam uverena da je njenoj popularnosti doprinelo i to što je napisana na “niškom dijalektu”. Nije to onaj stari niški govor, ali je niški. Pesmu sam objavila u zbirci poezije “Od malečko do golemo” u kojoj su sve pesme napisane na dijalektu”.

Slavka je u ovoj pesmi spojila dve svoje velike ljubavi, prema poeziji i prema Novaku, a začinila ih je idejom da na ovaj način sačuva “niški dijalekt” od zaborava, jer smatra da je svaki jezik utoliko bogatiji ukoliko ima više dijalekata. Osim toga, kaže ona, voli i tenis, pa i stoni tenis koji je, nekada, i sama igrala.

VUČIĆ IZ KINE PORUČIO: Nema te sile koja me može naterati da priznam Kosovo

“U pesmi sam opisala Noletovu igru i sve njegove udarce. I forhend i bekhend, ali pesma ima i svoju poruku koja glasi ““Sam nastavi da nižeš i pehari da podižeš, red na masters, red na slem, to li je problem“!, kaže Slavka i nastavlja:

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

“Obožavam Novaka Đokovića, a tu sam ljubav prenela i mojoj mami mada je ona već u godinama. Zajedno gledamo sve njegove mečeve. Nije važno u koje su doba noći. Vilenim po kući dok ga ne dočekam. I nikada se nisam naljutila na njega. Čak ni kada izgubi. Znam da je i on samo čovek kao i svi mi. Prosto mu nekada ne bude dan, ne ide mu sve od ruke. Ma nema veze. Promeniće se to”, priča Slavka i ne krije da joj je jedna od želja da ga upozna.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Niške vesti)